Csörög

2010.10.08. 19:38

Csörög, 2010. október 9.

Kedves Olvasóink! Közérdekű problémáikat, tapasztalataikat ma Kancsár Tímea újságíróval oszthatják meg. Az ügyeletes újságíró hétfőtől péntekig 9 és 21 óra között hívható a 06-30/218-1111-es mobiltelefonszámon. E-mailt a [email protected] címre küldhetnek. SMS-számunk: 06-30/303-0921. Ha nem kapott újságot, hívja a 62/567-864-et, vagy jelezze a [email protected] e-mail címen!

Adományozás

A Tappancs Alapítvány eledelgyűjtésével kapcsolatban jegyezték meg olvasónk szerint sokan, hogy miért nem inkább a gyerekeknek gyűjtenek. A 70/657-3646-os telefonszámról olvasónk legutóbb egy 4 gyermekes, szegény családnak ajánlott fel 3 kiló mézet, amikor eljött érte az anya az egyik gyerekkel, még süteményt is sütött nekik. Felajánlotta, hogy nyáron a tanyán segédkezhetnének nekik a méhészetben a felnőttek, a gyerekeket is kihozhatnák a jó levegőre, és teljes ellátást, plusz némi pénzt is kapnának érte. Az asszony viszont visszautasította a lehetőséget, mondván: ő is, a férje is utálják a méheket. Máskor is előfordult már hasonló eset, a piacon legalább hetente egyszer próbál valaki ingyen kérni. Amikor munkalehetőséget is felajánlanak, azt soha nem fogadják el, mindig van valami kifogás. Olvasónk kedve elment már az adományozástól – a kutya viszont nem tehet róla, hogy kidobták.

Szili nem mondott le

Lapunk október 6-i számában jelent meg a Csörög rovatban Sarnyai István szegedi olvasónk hozzászólása azzal kapcsolatban, hogy Szili Katalin kilépett az MSZP-ből, de nem mondott le képviselői mandátumáról. Sarnyai István úgy véli, az emberek nem a személyére, hanem inkább a pártjára adták a voksukat. Olvasónk a 20/579-2590-es számról azonban arra kéri: ne legyen ennyire egyoldalú a hozzászólásaiban. Szili Katalin inkább köszönetet érdemelne az elmúlt években végzett munkájáért, igazi baloldaliságáért. Azt javasolja Sarnyai úrnak, inkább foglalja le magát azzal, hogy segít a bajba jutott embereken: attól jobb lesz a közérzete.

Segítségkérés

Makói olvasónk a 70/545-2519-es számról kétségbeejtő helyzetbe került családjával – idős édesanyjával és férjével – együtt: anyagi okok miatt el kellett adniuk a kazánjukat. Hamarosan itt a tél, és itt állnak kályha és tüzelő nélkül. Férje a napokban öngyilkosságot követett el elkeseredésében, jelenleg is kórházban ápolják. Olvasónk arra kéri a jóérzésű embereket: segítsenek kályhával, kályhacsővel, tüzelővel, mert már nem tud máshoz fordulni.

Tujákat szeretnének

A 62/640-447-es számról telefonáló szegedi olvasónk felhívta a figyelmet, hogy az Ódon utcában lassan befejeződik az építkezés, és jó lenne, ha a zöld növényzetnek kijelölt helyre nagyobb méretű tujákat ültetnének: felfogja a port és a zajt, és persze gyönyörű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!