3100 kiló papírt gyűjtöttek összesen

2021.09.20. 13:10

Osztálykirándulás volt a papírgyűjtés fődíja a Móravárosiban

A tanév kezdete után nem sokkal ismét papírgyűjtést szerveztek a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskolában. A diákok és a szülők a népszerű esemény keretein belül több tonna papírhulladékot adtak le a környezettudatos életmódhoz kapcsolódóan. Az intézmény az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében évente kétszer szervezi meg az eseményt.

Varga Lilla

Évente kétszer tartanak papírszüretet a Móravárosiban. Illusztráció: Frank Yvette

Forrás: Illusztráció

Fotó: Frank Yvette

Krämmer Erika, az intézmény igazgatóhelyettese kiemelte, hogy az iskola fontos feladatának tekinti a környezettudatos életmódra és a fogyasztói tudatosságra történő nevelést. A Zöldész munkacsoport tagjai azok az ökotudatos, lelkes oktatók, akik igyekeznek együttműködni a kitűzött zöld célok elérésében. A Móravárosi 2017-ben elnyerte az Örökös Ökoiskola címet. A projekteken, a témanapokon, az osztályfőnöki órákon történő beszélgetéseken, illetve a szakmai oktatásban is visszatérő téma a környezetvédelem.

– Ősszel és tavasszal hirdetjük meg a papírhulladék gyűjtését a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. felhívására válaszolva. Ezeken a napokon reggel 7 óra után megérkezik az iskola udvarára a konténer, amelybe a mázsálást követően kerülnek be a diákok, illetve kollégák által összegyűjtött papírcsomagok. A mázsálás az osztályok közötti verseny pontos adatait szolgáltatja, hiszen az első három helyezettet jutalomban részesítjük – magyarázta Krämmer Erika.

Hozzátette, minden papírszüret alkalmával külön örömöt jelent, amikor az éppen mázsálást végző kollégák jelzik, hogy megtelt a konténer, és cserét kérnek.

Évente kétszer tartanak papírszüretet a Móravárosiban. Illusztráció: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette / Illusztráció

– Ez a remek eredmény többnyire annak köszönhető, hogy a tanulók nemcsak a szülőket, hanem a szomszédokat is mozgósítják, és egy-egy nagyobb szállítmány is érkezni szokott az iskolaudvarra

– hangsúlyoz­­ta a projekt vezetője.

Az iskolában összesen 3100 kilogramm papírhulladékot gyűjtöttek össze. A 13/1. osztály lett a győztes, ugyanis 2060 kiló papírhulladékot adtak le. Nyereményük az ökoszemléletet továbbfejlesztő eseményen való részvétel, illetve egy osztálykirándulás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!