Senki nem tudja, igaz volt-e

2020.08.06. 14:28

Állítólag megpofoztak egy közmunkást Vásárhelyen

Hogy valós eset volt, vagy csupán városi pletyka, ezután még a polgármester is nyomozott, de nem jutott semmire.

Munkatársunktól

Vásárhelyen elterjedt a híre, hogy a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat egyik képviselője pofon vágott egy közmunkást, aki füvet nyírt.

Az eset állítólag a Dobó, Bibó, Janáky utcák környékén történt. Hogy valós eset volt, vagy csupán városi pletyka, ezután még a polgármester is nyomozott, de nem jutott semmire.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere megkeresésünkre azt válaszolta, sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja ezt a városban keringő információt.

– Hozzám is eljutott a pofozás híre, méghozzá konkrét személyhez, egy cigány nemzetiségi képviselőhöz köthetően. Természetesen azonnal rákérdeztem több embernél is, de senki nem tudott róla, így magam sem tudom, hogy valóban megtörtént-e ez az eset, vagy sem. Annyi bizonyos, az önkormányzathoz hivatalos panasz nem érkezett, és tudtommal rendőrségi feljelentés sem történt – mondta lapunk megkeresésére a polgármester.

– Nem tudok róla. Ha igaz lenne, akkor, higgye el, értesültem volna róla. Egyébként sokféle hír kering a városban, nem csak ez. Már azt is hallottam, hogy eltűntem a cigány önkormányzat éléről, és látja, ez sem igaz – válaszolta Mátray Attila, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A kisebbségi képviselőt, akit hírbe hoztak a pofonnal, nem sikerült telefonon elérnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!