A város szimbólumának számít

2020.11.23. 18:34

Decemberben kezdődik Csongrádon a Magyar Király felújítása

A Művelődési Központ dísztermét újrafestik, felújítják a padlózatot és nyílászárókat is cserélnek. A következő hónapban kezdődő munkálatokat várhatóan két-három hónap alatt fejezik be.

M. A.

Diákok a Hangszert a kézbe! interaktív hangszerbemutatón a csongrádi Művelődési Központ Magyar Király dísztermében .

Fotó: Majzik Attila

Bő két évtizede lett újra a város kulturális életének központja a Szentháromság tér: az egykori Magyar Király szálloda épületében kapott helyet a Művelődési Központ, aminek a dísztermét 1998-ban újították fel önkormányzati támogatásból, valamint magánadakozók jóvoltából.

A díszterem most üresen áll. A Művelődési Központ munkatársai leszerelték a karnisokat, kipakolták a székeket, előkészítették a terepet a közelgő felújításra: december elsején kezdődik a terem és előterének renoválása. A kivitelezés során felújítják a színpad padozatát és a teljes termet is újrafestik, de mint megtudtuk, a díszterem színvilága marad a megszokott, ezen nem szándékoznak változtatni.

Diákok a Hangszert a kézbe! interaktív hangszerbemutatón a csongrádi Művelődési Központ Magyar Király dísztermében .
Fotó: Majzik Attila

A terem renoválása során felújítják a parkettázást is, valamint új nyílászárókat is beszerelnek.

– Jelentős felújítási momentum az ablakok cseréje, hiszen belülre egy hőszigetelt ablak, a külső üveg részre pedig egy hőmegtartó fólia kerül, ami a hőmozgást fogja megakadályozni, egyben védi is a belső burkolatokat, drapériákat az erős napsugárzástól. A radiátorok feletti ablakokat korábban nem lehetett nyitni, de a felújítás során ez is megoldódik. A mostani felújítással lehetővé válik az a természetes szellőztetés, ami az elmúlt években nem volt megoldható – tájékoztatott Hörömpöliné Víkor Katalin, a Művelődési Központ megbízott vezetője.

Hozzátette, az előtér is megújul, ott is újrafestenek, illetve egy díszburkolat kerül a csövekre. A felújítás várhatóan két-három hónapot vesz igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!