Egyenes út

2009.01.12. 16:37

A vonzás törvénye

„Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár azt hiszed, hogy nem – igazad van.” (Henry Ford) Tömören ezt jelenti a vonzás törvénye! Ez az alapelv kimondja: a hasonló a hasonlót vonzza. Két tanulságos történetet mesélek el azzal kapcsolatosan, mennyire pontosan működik:

 

Amikor egyik páciensemnek a betegsége kapcsán a szavak és a gondolatok erejéről beszéltem, döbbenten a homlokára csapott, s így szólt: „Most már tudom, miért lett ez a betegségem! Pár évvel ezelőtt egy jó ismerősöm vastagbéltükrözésen esett át. Miután elmesélte az esetet, attól kezdve állandóan az járt az eszemben, milyen borzasztó érzés lehetett számára. Nehogy velem is megtörténjék... Az a kiszolgáltatottság... No meg a fájdalom... Szinte éreztem az egészet. S tessék! Már a második beavatkozáson vagyok túl. Valóban olyan borzalmas élmény, mint ahogyan gondoltam..."

Vagy itt van egy lelkes rejtvényfejtő szintén valódi története. Imádja az agytornát. Rengeteg újságot megvesz, az összes feladványt megoldja, és beküldi a megfejtéseket. Sok értékes nyereményre tett már szert. Pár éve a nagy nyári fejtörő egyik fődíja egy videokamera volt. Az ismerősöm majd megőrjítette a családját azzal, hogy - bár beküldte a helyes megfejtést - állandóan azon imádkozott, nehogy véletlenül megnyerje. Mit is kezdene vele? A gyerekei néha-néha nyugtatgatták: egyet se búsulj, ha megnyered, mi majd használjuk! Úgy is lett! Annyit gondolt a felvevőre, hogy úgy három hét elteltével a postás a kamerával a kezében csöngetett be hozzájuk.

Lehet azt is mondani: véletlen. Az univerzumban azonban nincsenek véletlenek. Bár az emberek - főleg a nyugati kultúrában - kétkedve fogadják az ilyen és ehhez hasonló történeteket.

A gondolatoknak, szavaknak erejük van: bármire összpontosítunk, az rezgést kelt, melyre a vonzás törvénye válaszol. Akár olyan dolgokra figyelünk, amelyeket akarunk, akár olyanokra, amelyeket nem, a gondolatok „gyümölcse" folyamatosan áramlik felénk. Természetesen az összpontosítás és a gyakoriság mértéke befolyásolja, milyen hamar következik be a várt vagy nem várt esemény. Szerencsére! Ha azonnal formát öltene minden gondolat, akkor az utcák tele lennének terhes nőkkel és halott férfiakkal.

Amikor az ember el akar érni valamit, vagyis figyelmet szentel egy témának, ám ezzel egyidejűleg kétséget és/vagy félelmet érez, a vágya vagy nehezen, vagy egyáltalán nem teljesülhet. Az érzések erősebben hatnak, mint a gondolatok.

Amikor valaki szeretne jobb anyagi körülmények között élni, mint ami épp a rendelkezésére áll, miközben negatív érzéssel viseltet a gazdagok iránt, és emócióit gondolataival is erősíti - minthogy a jómódúak önzők, tisztességtelenek, fösvények, kicsinyesek, smucigok -, akkor nagy valószínűséggel szegény marad. (Ha a Sláger Rádió frekvenciájára állítjuk az állomáskeresőt, ne akarjuk a Danubius műsorát hallani.) A vonzás törvénye csak abból ad sokat, amire összpontosítunk, és a minősítő jelzők alacsony rezgésére reagálva hasonló frekvenciájú energiát és történéseket áramoltat az ember életébe.

Áldd meg, amit magadnak akarsz! - örök érvényű huna (ősi hawaii) bölcsesség. Ebben az esetben az ember arra koncentrál, amit el szeretne érni. Az univerzum bősége mindenkinek a rendelkezésére áll, nem kell senkitől semmit irigyelni. (Erről az agykontrollosok nagyon sokat tudnak mesélni.)

Az önismeret, az önfejlesztés és a rendszeres meditáció segítségével az ember áthangolhatja negatív gondolatait és érzéseit, hogy bevonzhassa életébe azt, amit valójában meg akar kapni.

A vonzás törvényével kapcsolatos ismeretek részletes útmutatói:

Esther és Jerry Hincks: A vonzás törvénye

Michael J. Losier: Így működtesd a vonzás törvényét!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!