Egyenes út

2010.01.25. 10:24

A szülői eredményesség tanulható!

Minden szülő szeretne jó kertész lenni. A jó kertész megtehet mindent a növényért, de a magba van kódolva, mivé válik. A jó kertész ehhez adja meg a megfelelő gondozást. Mindezt azért teszi, hogy mindenki örömét lelje a kiteljesedett, pompájában viruló „virágban”.

Csikósné Monostori Erzsébetnek ez az egyik kedvenc hasonlata a szülő és a gyermek közti egészséges kapcsolat illusztrálására. Tanárként sokszor tapasztalta, hogy a szülők egy része úgy érzi magára maradt a gyermeknevelésben, vagy alig, esetleg egyáltalán nem kap segítséget, amikor nehézségekkel találkozik. Sok felnőttnek nehéz összeegyeztetni a munkájával, a saját életével és a gyermekneveléssel kapcsolatos kihívásokat.

Erzsébet vallja: a szülői eredményesség tanulható!

 

 

A szülő minta a gyermeke számára, ezért fontos az önismeret. Lehet-e rosszul szeretni? Milyen szeretetre van szüksége a gyereknek? Mit jelent a szeretet nyelv? Mi a titka a szeretetteljes szülő-gyerek kapcsolatnak?

 

Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre várom a választ Csikósné Monostori Erzsébettől egy interaktív beszélgetés keretén belül január 28-án, csütörtökön, délután 5 órától a Somogyi-könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!