Egyenes út

2010.02.15. 11:12

A tudatosság gyógyító hatalma

Századunk betegsége, hogy egyesek nem tudnak különbséget tenni a gyakorlatban a gondolat és az érzés között. Amikor azt mondom „érezze”, akkor „gondolják”, és így nem kapnak, nem éreznek semmit. Hogy megértsük egymást, különbséget kell tennünk az energiát kibocsátó gondolkodás, indulatok és érzelmek, valamint a tudat között, amely testünk és öt érzékszervünk segítségével energiát képes felvenni. (Michael Carayon: Merj élni!)

Manapság nagyon népszerű és divatos az önismeret, önfejlesztés. Azonban különbséget kell tenni aközött, hogy ismerem magam, vagy ismeretet szerzek magamról. Az „ismerem magam" kifejezés számomra a következőket jelenti, jórészt tudatában vagyok annak, mely tulajdonságaim segítik terveim, elképzeléseim megvalósítását, és melyek azok, amelyektől meg kell szabadulnom. Másképp fogalmazva melyek azok az önkorlátozó hiedelmek, amelyek létrehozták a belső ellenállást, Eckhart Tolle fájdalomtestnek nevezi őket.

A fájdalomtestről, a fizikai testet körülvevő és azt behálózó energiarendszerekről, a tudat magjáról, valamint a spirituális fonálról beszélek február 17-én, szerdán délután 5 órától a Somogyi-könyvtár földszintjén.

A belépés ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!