Egyperces

2010.03.21. 23:47

Domokos László: Berényi Attila egy úriember

Az RTL Klub Barátok közt című sorozatában Berényi Attilát játszó Domokos László a való életben nagyon jóban van a húgával, nem úgy, mint filmbéli féltestvérével, Berényi Miklóssal.

Kancsár Tímea

A Brassóban született színész meghatározónak tartja a rokoni kapcsolatot: ˝Csalódhat az ember barátban, feleségben, de a testvérünkre jó esetben bármikor, feltétel nélkül számíthatunk.˝

Az RTL Klub Barátok közt című sorozatának Berényi Attilája fenekestől felforgatta a Mátyás király tér lakóinak életét, amikor 2009-ben megjelent a képernyőn. Talán a Szőke Zoltán által alakított Berényi Miklós haragszik rá a leginkább, hiszen filmbéli szerelmét, kislánya édesanyját, Balogh Nórát váratlanul felbukkant féltestvére lecsapta a kezéről.

– Nincs jogom hozzá, hogy bírálatot mondjak a hasonló helyzetekről, mindenkinek megvan a maga keresztje – védte a sorozatbeli karakterét Domokos László. A 36 éves színész mindenesetre elmondta, neki a való életben nagyon jó a viszonya a testvérével, bár sajnos mostanában ritkán találkoznak. Négy évvel fiatalabb húga, Domokos Erika Hollandiában mestervizsgázik, szintén színész. De a nyarakat a mai napig együtt töltik Csíkszentkirályon.


– Nagyon fontos: csalódhat az ember barátban, feleségben, de a testvérünkre jó esetben bármikor, feltétel nélkül számíthatunk. Ha esetleg elfelejtesz egy ünnepi alkalomról megemlékezni, a testvér nem orrol meg rád, megérti, hogy elfoglalt voltál – érvelt a színész. Szerinte a szülőkön múlik, a neveltetés határozza meg, hogy kiből milyen testvér válik. De az is lehet, hogy az ember egyszerűen csak vágyik arra, hogy jó testvér legyen.

Domokos László szerint bármilyen rossz is a viszony a sorozatban Berényi Miklós és Berényi Attila között, mégis néha-néha egy-egy gesztusban felvillan a testvéri szeretet aprócska szikrája. Kedveli Attila karakterét, mert nem lehet beskatulyázni: sokoldalú személyiség. Ezenkívül egy úriember, és ez tetszik neki.

A színész szerint érdekes a húg-báty kapcsolat, hiszen amikor tinédzser volt, a húgára taknyos kislányként tekintett. – Sokszor úgy éreztem, púp a hátamon, snassz volt elmenni együtt moziba, pedig akkor is tűzbe mentem volna Erikáért. Most viszont milyen jó lenne, ha maradna arra időnk, hogy néha elmenjünk együtt valahová kikapcsolódni! – ábrándozott.

Névjegy

Domokos László magyar színész Brassóban született 1974-ben. 1997-ben diplomázott a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetemen, majd ugyanott a Nemzeti Színház Tompa Miklós társulatának színésze volt. 2002-től a Honvéd Kamaraszínház tagja, felesége – a szintén színész Tóth Ildikó – miatt költözött Magyarországra. Egy gyermekük született, akit Simonnak kereszteltek.


Címkék#Celeb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!