Életstílus

2007.01.31. 15:19

Laci imádja a spenótot, Anikó főz neki

Marsi Anikó spenótot főzött Palik Lászlónak. Az étel nem sikerült, de Laci egy szót sem szólt, csak benyúlt a hűtőbe hideg kajáért. Íme, egy napi hír a 21. századból. A sajtó érdeklődése az emberi intimitások iránt nálunk is nőttön-nő.

Bakos András

Egy nyilvános csók – és más semmi. Palik László és Marsi Anikó tudja, jobb, ha ellátják hírekkel a kollégákat. Fotó: MTIMarsi Anikó spenótot főzött Palik Lászlónak. Az étel nem sikerült, de Laci egy szót sem szólt, csak benyúlt a hűtőbe hideg kajáért. Íme, egy napi hír a 21. századból. A sajtó érdeklődése az emberi intimitások iránt nálunk is nőttön-nő. Ebbe bele is lehet halni, ahogy Diana és Dodi esete bizonyítja. Egyébként lehet titkolózni, és lehet alkalmazkodni. Két izgalmas kísérlet is zajlik a magyar bulvármédiában: Palikék példája mellett szembetűnő, ahogy a Bárdos András–Máté Krisztina házaspár védi gyermekét a nyilvánosságtól.

Az alábbi történet azért bájos, mert azt végül nem is tudhattuk meg biztosan, hogy Sophia Loren fia, az ifjabb Carlo Ponti és Mészáros Andrea együtt él-e még. Azt viszont szépen bemutatja a karmester és a hegedűművész esete, hogyan járhat ma egy ismert pár, ha úgy dönt, hogy nem nyilatkozik a sajtónak. Január 10-én arról írt egy magyar napilap, hogy a pár szakított. „Az esküvő után a
fiatalok Amerikába, Los Angelesbe költöztek, és eltűntek a szemünk elől.

Azonban az ottani, valamint a párizsi társasági és a művészeti élet tagjai most állítják, hogy a házaspár már nincs együtt" – írta az újság. Ezt magyarul pletykának mondják. Végül ennél hitelesebb hírforrás nem is akad, mert a házaspárt nem sikerült elérni, Andrea családja pedig nem nyilatkozott. Az értesülést egy sor internetes hírportál azonnal átvette. Két nappal később ugyanez a lap már ezzel a kijelentő mondattal indított: „Újabb szenzációs hír Mészáros Andreával (30) kapcsolatban. Néhány napja még arról beszéltek, hogy megromlott a házassága Sophia Loren (72) nagyobbik fiával, ifjabb Carlo Pontival (38), most viszont már azt mondják Los Angelesben, egészen pontosan a munkahelyükön, a San Bernardino szimfonikus zenekarnál, hogy a magyar hegedűslány babát vár."

Intim dolgok

Ezt a szöveget most nem a kajánság írja. Azt szeretnénk bemutatni, hogy az ismert emberek, párok az utóbbi évtizedben Magyarországon is egyre fontosabbak a sajtó szemében. A hírességekről szóló cikkek tömegesen, iparszerűen termelődnek, és ha két ismert ember összeházasodik, az érdeklődés mértéke akár meg is hatványozódhat. Ez a rögvalóság. Emlékezetes: az ismert pár, Dodi Al-Fayed és Diana hercegnő a sajtófotósok elől menekült, amikor baleset érte őket. Egy ember számára az a tudat, hogy az intim dolgaiból hír lett, először olyan érzés lehet, mint amikor földúlva találja a lakását.

A figyelem természetes, és jólesik

Csongrád megyében nem csak a színházlátogatók tudják, hogy Merényi Nicolette operaénekes és Kiszely Zoltán színművész gyermekét Zsófi Lilinek hívják, szülei azonban Filinek szólítják. Az is ismert, hogy a kislány két és fél éve született. Lapunk tavaly szeptemberben beszámolt arról, hogy Nicolette épp két évadot hagyott ki, de tavasz óta készül a visszatérésre, és a közönség a Don Giovanni Donna Annájaként láthatja újra. Az operaénekes azt mondja, az, ha a nagyközönség betekinthet egy család életébe, olykor talán tényleg zavaró lehet. De ez hollywoodi jelenség, Magyarországon, Szegeden nem jellemző probléma, neki személy szerint sohasem jelentett gondot.
– A színházlátogatók rokonszenvének megnyilvánulása a színpadon kívül is inspirál, a személyes kérdésekkel sincs semmi baj, ez az érdeklődés természetes és jólesik – mondja az operaénekes. – Amikor megszületett a kislányom, és toltam a babakocsit, gyakran odajöttek, akik addig csak a színpadon láttak, megállítottak, megnézték a babát, kérdezték, mikor térek vissza – és ez nem volt zavaró, éppen hogy jólesett. Médiaszereplők

A féléves Palik Vilmos viszont már közismert ember, gyakorlott médiaszereplő, és híres párja is lesz hamarosan, hiszen már kinézte magának Liptai Claudia lányát. Tájékozottságunk annak köszönhető, hogy szülei, szakmabeliek lévén, fölmérték: a magánélet iránt érdeklődő bulvársajtónak mindenképpen szüksége van a hírekre, de ezt a szörnyeteget lehet etetni, és ha jóllakik, kezes bárány lesz belőle. Esetleg konyhamalac. Mióta Marsi Anikó híradós műsorvezető és Palik László sportújságíró – újabban autóversenyző – együtt él, rengeteg alkalommal kapott róluk szóló híreket a média. A verkli már akkor is működik, ha egyikük nincs itthon. Miután a Dakar elkezdődött, legalább öt hír jelent meg róluk. A legszebb mégis a „Marsi Anikó ehetetlen spenóttal búcsúztatta Palikot" című rokokó életkép volt. Laci kedvenc étele a spenót, és Anikó nagyon igyekezett, de az étel ehetetlen lett. Laci azonban „nem tett megjegyzést, csak benyúlt a hűtőbe és hideg ételt vett elő". Ezen a banalitáson lehet fanyalogni, de épp a hétköznapi emberi mozzanatok miatt érdekes. Nincs olyan feleség, aki ne rontott volna el ételt hasonlóan fontos pillanatban.

A gyerek védelme

Kicsit más, de szintén baráti a kapcsolata a nyilvánossággal a két televíziós újságírónak, Máté Krisztinának és Bárdos Andrásnak. Feltűnő hír volt, amikor a kisfiukról készült képet – hosszú várakozás után – megjelentette egy napilap. Kiderült, ezt a lehetőséget inkább kihagyták volna a szülők, de tudomásul vették; ez így még mindig jobb, mintha folytatódna a találgatás, hogy vajon mi okuk lehet a titkolózásra. Azóta is azt próbálják elfogadtatni, hogy a kisfiú még nem tett semmit azért, hogy az újságokban szerepeljen. Majd ha olimpikon vagy feltaláló lesz, ha saját jogán kerül a címlapokra, akkor nem fognak tiltakozni.

– Szerintem rólunk köztudott, hogy nem gyűlöljük a bulvársajtót – mondta lapunknak Bárdos András. – Rendszeresen olvassuk a kollégák írásait. Ha engem egy újságíró kérdez, természetesen válaszolok, mert köteles vagyok válaszolni, másrészt nem szúrhatok ki a kollégámmal, aki a munkáját végzi. Mi csak azt próbáljuk elfogadtatni mindenkivel, hogy nem szeretnénk tönkretenni a gyerekünk életét. Ezt eddig tiszteletben tartották, bízom benne, ezután is így lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!