Életstílus

2007.03.07. 15:19

A párválasztás nehézségei magas nőként és alacsony férfiként

Mészáros Kornéliát iskolásként még piszkálták, mára azonban csak pozitív visszajelzéseket kap magasságával kapcsolatban. A Szeviép 187 centis kosarasa ezért a tűsaroktól sem riad vissza. Bende Gábor, a Rádió Plusz 165 centis programigazgatója pedig hasnövesztéssel próbálja ellensúlyozni termetét, és a hatás kedvéért 15 perccel mindig többet kellett beszélnie a csajokkal...

Kiss Gábor Gergely

A nők átlagos magassága Közép-Európában 160 cm körüli, szemben a férfiak 170 körüli centijével. Persze akadnak az „ideális" magasságtól eltérő paraméterrel rendelkező emberek is.

– Az első barátomat 15 éves koromban ismertem meg, a kapcsolatunk 4 évig tartott. Amikor összejöttünk, ugyanakkorák voltunk, de a végére már 8 centivel magasabb voltam nála. Szerelem volt, nem a magasságbeli különbség miatt ért véget a románc – mondta Mészáros Kornélia. A Szeviép-Szeged kosárcsapatának 187 centiméter magas kapitánya soha nem tartozott az alacsony lányok közé. Ugyan általános iskolában, alsósként, még a tornasor közepén állt, de harmadikos korára már az élre került. – Az iskola befejezéséig tartottam a pozíciómat, de nyolcadikra már beért néhány fiú – közölte. Az egykori válogatott elmondta, élete során több piszkálódásban volt része. – Az iskolában csúfoltak a magasságom miatt, szerencsére nem éltem meg tragikusan a helyzetet – magyarázta. Számára nem a menekülést jelentette a kosárlabda, ahol testi adottságait kiválóan tudta érvényesíteni, de nélküle a piszkálódások valószínűleg jobban zavarták volna.

A párválasztás azonban így sem ment könnyen: a fiúk nem igazán közeledtek hozzá a középiskolában. – Aztán ahogy egyre komolyabban űztem a sportágat, úgy alakult, hogy mindig olyan férfiak léptek be az életembe, akik magasabbak voltak nálam – beszélt kapcsolatairól.

Jelenlegi barátját szintén a sportnak köszönheti. – Amikor a BSE-ben kosaraztam, ugyanabban a csarnokban edzettünk, ahol a vívók is. Itt ismerkedtem meg Takács Péter kardvívóval, aki magasabb nálam, de nekem nem a méret számít. A legfontosabb, hogy egy férfi legyen intelligens és hasson rám a kisugárzása – mondta Kornélia, aki magassága miatt mára csupa pozitív visszajelzést kap. – Kisebb általában senki nem szeretne lenni – adott magyarázatot a fordulatra. Ezért Kornélia a tűsarkú cipőktől sem riad vissza, sőt! Kifejezetten szeret ilyenekben mutatkozni. – Az a néhány centi, amit a magas sarkú emel az emberen, már nem számít, és sokkal nőiesebb lesz tőle az ember – tette hozzá a Szeviép csapatkapitánya.

Kornéliánál 22 centiméterrel látja alacsonyabban a világot Bende Gábor. A Rádió Plusz programigazgatója ennek ellenére ki van békülve termetével. – Többet ésszel, mint centivel! – osztotta meg jelmondatát velünk a rádiós, aki elmondása szerint ha nagyon kihúzza magát és cipő is van rajta, pontosan 165 cm magas. – A múlt héten nem értem el a legfelső polcon levő olívabogyós üveget az egyik bevásárlóközpontban. Először dühös lettem, de aztán kreatívan megoldottam, és levettem. Igaz, hogy összetört, de a lényeg, hogy levettem! – közölte büszkén. Bende Gábor szerint egyébként egy sor előnye van annak, ha valaki nem túl magas. – Kifejezetten jó gyapotszedésnél, kevesebb anyag kell az öltönycsináltatásnál és könnyebb elbújni a kukoricásban – hozott fel néhány példát. Elárulta, magasságát általában hangos ordítozással ellensúlyozza, ha nem akarják észrevenni. – Amúgy meg szép nagy hasat növesztek, és így szélesebb vagyok azoknál, akik nálam magasabbak. Így kerek a világ – magyarázta a rádiós.

A programigazgató azt is elmondta, élete során 80 százalékban magasabb barátnői voltak, és a menyasszonya is – akivel elmondása szerint hét éve gyűrik egymást – magasabb nála. – Örülök, hogy neki nem fontos a termetem, valószínűleg azért, mert így is nagyon szépek vagyunk egymás mellett – jelentette ki. Bende Gábor úgy tartja, kifejezetten az alacsonyabb férfiak a legjobbak mindenben. – A magasabbakban a vérnek nagyobb utat kell megtennie, így hamarabb elfáradnak és betegek lesznek – magyarázta. A népszerű műsorvezetővel, amikor elkezdett rádiózni, szívesen ismerkedtek a lányok.

– A személyes találkozónál néha kiderült, hogy nem pont egy ilyen „óriásra" számítottak, de aztán mindig megoldottuk a helyzetet. Jean Paul Belmondo mondta, hogy mivel ő nem egy Alain Delon, ezért a csajozásnál mindig 15 perccel többet kellett beszélnie. Valahogy nálam is ez volt a helyzet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!