Életstílus

2008.12.22. 13:44

Bezárt a MikulásGyár - 11 ezer doboz ajándék gyűlt össze

Sikeresebben zárt idén a MikulásGyár, mint tavaly - tájékoztatott a budapesti Vöröskereszt szakmai igazgatója. Kardos István elmondta: míg tavaly 10 ezer, úgy ebben az évben már csaknem 11 ezer doboznyi ajándékot gyűjtöttek össze a MikulásGyár önkéntesei december 13 és 21-e között Budapesten és országszerte. Az ajándékokat idén is rászorulók kapják. <br>

A korábbi évekhez képest, idén sokkal több nagy értékű tartós élelmiszert ajánlottak fel az adományozók, mondta el érdeklődésünkre Kardos István. Ugyanakkor ebben az évben is érkeztek különleges felajánlások. Volt, aki egy sütőt ajándékozott, de érkezett például két raklap szaloncukor is. A Budapesti Fegyház és Börtön fogvatartottjai 3 ezer ötszáz doboz konzervet gyűjtöttek.

A szakmai igazgató hangsúlyozta, az ajándékok döntő többsége a záró hétvégén érkezett. Az utolsó napon, vasárnap kétezer doboz gyűlt még össze. Az utolsó hétvégén is érkeztek különleges ajándékok, így például 50 db papucs, számítógépek, videós játékok, rengeteg mese dvd, több karton liszt és plüss állatok.

Kardos István elmondta, hogy még hétfőn délelőtt is érkeztek felajánlások a Magyar Postához. A szervezők ezeket az adományokat is szétosztják a rászoruló nagycsaládosok, gyermekotthonok és hajléktalanszállók lakói között.

A MikulásGyár idén negyedszer nyitotta meg kapuit. A Vöröskereszt több száz önkéntese december 13-és 21-e között fogadta az adományokat a fővárosban és 14 vidéki nagyvárosban. Idén még a tavalyinál is nagyobb volt az adakozókedv, míg tavaly 10 ezer, idén már csaknem 11 ezer doboznyi adományt gyűlt össze.

Címkék#karácsony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!