Életstílus

2019.01.22. 17:23

Fontos tudnivaló a vadászoknak: járványügyi vizsgát kell tenniük

Az afrikai sertéspestissel (ASP) fertőzött területeken csak járványügyi képzést végzett, sikeres vizsgát tett, és erről tanúsítvánnyal rendelkező vadászok folytathatnak egyéni és társas vadászatot.

Az afrikai sertéspestissel (ASP) fertőzött területeken csak járványügyi képzést végzett, sikeres vizsgát tett, és erről tanúsítvánnyal rendelkező vadászok folytathatnak egyéni és társas vadászatot, akik e kötelezettségüknek immár online is eleget tehetnek - tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden, a honlapján.


A közlemény szerint a fertőzött terület növekedése, az ott közvetlenül érintett, valamint vendégvadászként érkezők nagy száma miatt folyamatosan nagy igény van a képzés iránt. A vadászok hatékony segítése érdekében lehetővé tették a járványügyi kurzus online teljesítését a Nébih távoktatási oldalán.

    

A portál használata regisztrációhoz kötött, a jogosultsági igényeket a [email protected] címen tudják jelezni az érdeklődők. Vizsgázni a tananyag elolvasását követően, január 14. és december 13. között lehet, sikeres eredmény esetén a tanúsítvány egyből letölthető.

    

Az online felületet a kurzus elvégzése után is érdemes figyelemmel kísérni, ugyanis ott bármikor hozzájuthatnak a legfrissebb rendelkezésekhez a vadászok, tájékozódhatnak a nemzetközi tapasztalatokról, az aktuális járványhelyzetről és az őket érintő legfontosabb kérdésekről. Az oldalra az is regisztrálhat, aki már sikeresen elvégezte a területi állategészségügyi hatóság által szervezett képzést, de tudni szeretne a legfrissebb információkról, rendeletekről - írja a Nébih.

Címkék#vadászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!