Hallgassa élőben!

Hőség, eső és baleset sem tudta megakadályozni az 52 éves kerékpáros rekorddöntését

Az osztrák Wolfgang Fasching tíz nap, húsz óra és 47 perc alatt tekerte át Európát.

Rekordidő alatt tekerte át Európát Wolfgang Fasching osztrák extrém kerékpáros: az 5656 kilométert tíz nap, húsz óra és 47 perc alatt tette meg.

Útja Gibraltártól a norvégiai Nordkapig tartott, közben mindössze 18 órát aludt, balesetet is szenvedett, és az időjárás viszontagságaival is meg kellett küzdenie – tette közzé Fasching csapata pénteken.

Az 52 éves sportoló pénteken 13.59 órakor érte el Európa legészakibb pontját.

Eredetileg 12 nap alatt tervezte a 30 ezer méter szintemelkedést tartalmazó utat megtenni, már ebből is látszott, hogy az 1998-ban Franz Kaserer által felállított rekord megdöntésére készül.

Az extrém kerékpárost nem kísérte a szerencse a EuropeCoast2Coast (Európa parttól partig) névre keresztelt vállalkozása alatt.

Múlt pénteken a belgiumi Liege-ben közlekedési baleset érte, kórházba kellett vinni, ám csak horzsolásokat szenvedett. Az esés 17 órájába került.

Az időjárás sem állt mellé: Spanyolországban 40 Celsius-fok feletti hőmérsékletet kellett elviselnie, az északi országokban viszont sok esőt és fagypont alatti hidegeket is.

“Csapatommal együtt jó időeredménnyel akartam teljesíteni a tervemet, ami a szerencsétlen, de komoly sérülés nélkül végződött baleset ellenére is sikerült. Őrületes megkönnyebbülést jelent” – mondta Fasching a beérkezés után.

A kerékpáros áttekert már Észak-Amerikán, Ázsián, Ausztrálián és immár Európán is, rekordidő alatt.

Háromszor nyerte meg a 4828 kilométeres, több mint 51 ezer méter szintemelkedést tartalmazó Race Across America nevű nonstop versenyt, 2002-ben pedig felállította a 24 órás kerékpározás világrekordját.

“Egy híján minden kontinensen átkeltem, Afrika van csak hátra, ez a következő célom” – tette hozzá.

(Lead-képünk illusztráció: Pixabay – a szerk.)

A Manchester United és a Villarreal jutott a döntőbe
Az Európa-liga döntőjét május 26-án rendezik Gdanskban, az európai szövetség (UEFA) hétfői bejelentése szerint 9500 néző előtt.
Varga Judit: ha munka van, akkor minden van
Az igazságügyi miniszter rámutatott: a magyar modell a munka megbecsülésére épít, és az uniós célkitűzéseket is ezen elvek mentén támogatja a magyar kormány.
San Marinóban bezárták a Covid-19 kórházi osztályt
A 34 ezres köztársaságban az utóbbi napon egyetlen új beteget regisztráltak.
Újfajta vonatjegyet árul online értékesítésben a MÁV-Start
A menet- és helyjegyet tartalmazó okosjegyeket korlátozott számban, de a megszokottnál olcsóbban árulják.
Zuhant az amerikai CNN hírtelevízió nézettsége
A megkérdezettek 45 százaléka inkább a többnyire jobboldali álláspontokat és véleményeket tükröző Fox televízió híreire kíváncsi.
Sallaiék legyőzésével menekül tovább a Hertha
Csütörtöki fellépését az utolsó előtti, kieső helyről várta a csapat, de a most megszerzett három ponttal feljött a 14. helyre.