Életstílus

2009.12.22. 18:00

Idén is rekordot döntött a MikulásGyár

A tavalyi eredményeket is túlszárnyalva, közel tizenháromezer kartondoboznyi adomány gyűlt össze az idei MikulásGyárban.

MTI

Az adakozók december 22-ig adhatták le ajándékaikat a fővárosi Felvonulási téren és országszerte tizenkét bevásárlóközpontban.

A céges adományozók száma a korábbi évek tendenciájának megfelelően továbbra is csökkent, de a lakossági adományozók száma látványosan növekedett. A cégek elsősorban nagy mennyiségű tartós élelmiszert, papírt, írószert, illetve háromszázötven fenyőfát ajándékoztak. A lakossági adományok nagy része játék, ruhanemű és tartós élelmiszer volt.

Különleges felajánlások is érkeztek: a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége tizenegy doboz saját kötésű ruhaneműt juttatott el a rászorulóknak, hagyományteremtő módon a Budapesti Rendőr-főkapitányság is nagy mennyiségű adománnyal járult hozzá a gyűjtéshez.

Idén először az ajándékokon kívül véradással is segíthették a rászorulókat az adakozni vágyók a Magyar Vöröskereszt véradókamionjában.

A MikulásGyár munkáját csak Budapesten összesen százharminc önkéntes közel kétezerhatszáz munkaórán keresztül segítette - ebből idén a Rendőrtiszti Főiskola hallgatói is kivették részüket.

Az összegyűjtött adományok még karácsony előtt a Magyar Vöröskereszt segélyosztó programjai során jutnak el a nehéz körülmények között élőkhöz.

Címkék#karácsony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!