Életstílus

2017.07.20. 15:21

Magyar bélyeg kapott nemzetközi elismerést

Újabb, ezúttal nemzetközi elismerést kapott a Magyar Posta karácsonyi bélyege, nemrég a 2016-os év 10 legkülönlegesebb bélyege közé választották a stampnews.com versenyén.

Az ünnepi nyomatot Nádi Boglárka grafikusművész tervezte és a Pátria Nyomda Zrt. speciális eljárásával állították elő.


A StampNews.com bélyeggyűjtő magazin „A 2016-os év 10 legkülönlegesebb bélyege" közé választotta a Magyar Posta „Karácsony 2016" című speciális nyomatát. A nyertesek között számos, különleges nyomdai eljárással gyártott, illetve izgalmas tartalmú bélyeg szerepelt.

Forrás: arthungry.com

Forrás: arthungry.com

Magyar Posta a hagyományoknak megfelelően minden évben kibocsátja karácsonyi bélyegét. A 2016-os alkalmi kiadványon téli hangulatot idéző grafika látható, szív alakú vonalban korcsolyázó párral. Érdekessége a biztonsági elemként szolgáló, különleges díszítésű vonalkód, valamint a korcsolyák nyomvonalába rejtett, négynyelvű karácsonyi üdvözletet tartalmazó mikroírás. A bélyegek ötven bélyegképet tartalmazó ívben és aranyszínű festékkel nyomtatott, öt bélyegképes, speciális kisívben készültek.


A 2016-os, karácsonyi bélyegnek nem ez az első díja. A Pátria Nyomda Zrt. a Best Print Hungary elnevezésű nyomdászszakmai megmérettetésen – a biztonsági nyomtatvány gyártása során alkalmazott új műszaki megoldásoknak köszönhetően – a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület innovációs különdíját is elnyerte.

Forrás: arthungry.com

Forrás: arthungry.com

Az alkotás tulajdonképpen örökkévaló, hiszen annak példányait megőrzi a Bélyegmúzeum, bekerül a hivatalos hazai és nemzetközi postabélyeg-katalógusokba, valamint az Egyetemes Postai Egyesület (UPU) hivatalos postabélyegeket nyilvántartó WNS rendszerébe is.

Címkék#bélyeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!