Életstílus

2019.09.03. 16:32

Munkácsy-díjas festőművész képei köszönnek vissza az Ostoros palackjairól

Bukta Imre három festményéből Ipacs Géza grafikus készített boros címkéket.

Az egri Ostoros Családi Pincészet prémium kategóriájú vörösborai szeptemberben kerülnek forgalomba Soltész márkanév alatt.

Ennek a sorozatnak a három legfontosabb, ősszel debütáló tétele: a Nemzeti Borválogatásba is bekerült Kékfrankos; az Országos Borversenyen aranyérmes, Delelő elnevezésű, cabernet sauvignon-zweigelt-merlot házasítás, valamint egy 2016-os évjáratú, Bordeaux-ban úgyszintén aranyéremmel elismert Egri Bikavér Superior.

 

Ezeket az általunk legjobban kedvelt vörösborokat szerettük volna vizuálisan is megkülönböztetni a többitől. Az Egerhez sok szálon kötődő Bukta Imrét kerestük meg azzal az ötlettel, hogy egy-egy műalkotását megjeleníthessük a címkén

- meséli Soltész Gergő, tulajdonos.

 

Kép forrása: agrarszektor.hu

Kép forrása: agrarszektor.hu



A Kékfrankosra a Korcsolyázó cigánylány című festmény került, a cuvée-re a házasítás nevét is adó Delelő, míg a Bikavéren a Béla fácánnal című alkotás látható. A három festményből Ipacs Géza grafikus készített boros címkéket. Az új Soltész borok szeptemberben debütálnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!