Érettségi

2012.05.15. 14:57

Földrajz érettségi feladatok, megoldások 2012: készen van, kitöltöttük!!

Szerda délután földrajzból érettségiztek a diákok. Gyorsan körbeutaztuk a világot, begyűjtöttük a szükséges infókat, íme a megoldások - szerintünk!

Delmagyar.hu

Véget ért a déután műszak, túl vannak a diákok a középszintű földrajz érettségin. Az első részen "végigrohantunk, hamarosan megoldjuk a második, hosszabb, nehezebb részét a feladatsornak.
Földrajz érettségi feladatok




















Korábban írtuk:
Középszinten 1067 helyszínen összesen 15 ezer 990 vizsgázó tesz írásbeli érettségi vizsgát. Ebből a közel 16 ezer diákból 594 vizsgázó 8 különböző idegen nyelven (angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, spanyol, szerb) tesz érettségi vizsgát. Emelt szinten 27 helyszínen 483 vizsgázó érettségizik, ebből 1 tanuló német nyelven.

A földrajz írásbeli vizsga középszinten 120 percig tart, két feladatsort kell megoldani, az elérhető maximális pontszám 100. Az emelt szintű földrajz írásbeli 240 perces, a vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják meg a feladatok között, a megoldások sorrendjét is maguk határozhatják meg. A feladatsorokban nagyjából azonos arányban jelennek meg a természetföldrajzi és a társadalomföldrajzi tartalmak.

De délután négyig rengeteg idő van! Töltse hasznosan, böködje a rádiógombokat a lenti földrajz dolgozatban! Ahogy a nagy kémiatesztben, úgy itt se használjanak guglit, wikipédiát, ha lehet! Ha végeztek, merjenek bátrak lenni! Írják be kommentbe, mennyit találtak el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!