Érettségi

2013.05.21. 11:55

Informatika érettségi feladatok 2013: szarkát mindenkinek!

Ma délelőtt az informatika érettségivel folytatódott a 2013. májusi írásbeli érettségi szezon. Itt a feladatsor, sőt a feladatok "alapanyagai" is!

Delmagyar.hu

Itt vannak az "alapanyagok", töltsd le tőlünk a feladatokat, feltöltöttük a "használati utasításokat" is!












Korábban írtuk:
A tavalyi informatika érettségi feladatsorban az első feladatban szöveges dokumentumot kellett szerkeszteni egy megadott txt nyomán különböző stílusokkal, hátterekkel, egyéb Word formázásokkal. A második feladatban ppt prezentáció szerkesztését kérték. A harmadik táblázatkezelési (Excel), a negyedik pedig adatbázis kezelési (Access) feladat volt.

A feladatok nem voltak nehezek, de egy-egy feladat 10 alpontot is tartalmazott, amelyekből a nehezebbekhez már tényleges szoftveralkalmazói gyakorlat kellett.

A 2011-es középszintű informatika érettségi első feladatblokkjában magyar költők megadott életrajzát kellett dokumentumokban megszerkeszteni megadott szempontok és minták szerint. Ezután az internet történetéről szóló blokk jött, amelynek szövegéből weboldalt kellett szerkeszteni. Ezt egy Tour de France-szal kapcsolatos adatbázis-kezelési feladat követte, amelyben az Excel képletezési tudását kellett elővennie a vizsgázónak. Hasonló volt a feladat a barlangok témájában, ahol új adatbázis tervezése volt a feladat.

Az informatika középszintű érettségin a gyakorlati vizsga 180 perces, az elérhető maximális pontszám 120.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!