Érettségi

2014.05.07. 14:33

Angol érettségi 2014 megoldások: készen vagyunk vele!

Íme a 2014-es középszintű angol érettségi megoldása! Van hanganyag is, az arra adandó válaszokat is hamarosan közöljük!

Munkatársainktól

Íme a várva várt tételsor! (Néhol picit ferde... :/ )


Föltöltöttük a harmadik részhez, a hallott szöveg értéséhez kapcsolódó hanganyagot. Ide kattintva meg tudja hallgatni!


Meg itt is, így is:





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Task A megoldása


Hi Steve,

I came across your ad on the university's website – I'm looking for a bike to buy, however, I have further enquiries:

- you didn't disclose the price in your ad: can you tell me the price of the bike, and if it's negotiable;

- can you give me further information about the frame size and the weight of the bike;

- could we arrange a viewing in the coming days;

- also, is it possible to try the bike if it's in running condition?

Thank you very much for your help in advance!

Kind regards,

Adam Buyer

 


A Task B megoldása


Hi Marcus,


Thank you for writing to Exam Worries, we are happy to help.


I think clothes matter in an exam situation so try to look elegant. Wearing jeans is not a good idea. Choose dark trousers and a white shirt if you think a suit with a tie would be too much. I am sure you will find something in your wardrobe.


Good luck with your piano exam at the music school. Don't be nervous, I'm sure you are prepared. Take a few deep breaths before entering the exam room and sleep well before the big day.


Cheers,

Jessica from Exam Worries



* * *


A tavalyi középfokú tétel után idén is van National Geographic magazinból származó cikk az angol érettségin a szövegértésben. Ezúttal egy interjút kaptak az érettségizők. A szövegértésben szerepel még egy teaismertető szöveg és egy BBC-cikk is.


A nyelvhelyességi feladatsorban a Ford T-modellről, a New York-i Szabadság-szoborról és a londoni Tower őrségéről kaptak szöveget a középszintű érettségizők.


Az íráskészségi feladatok közül az egyikben egy kerékpárhirdetésre kell válaszolni egy ajánlatkérő levéllel. A másik fogalmazásban egy fórumos bejegyzésre kell válaszolni, itt egy begyulladt vizsgázót kell megnyugtatni és öltözködési tanácsot adni neki a vizsgára.

 

Korábban

Csütörtökön angol nyelvből vizsgáznak közép- és emelt szinten a végzősök. Ezen a helyen az angol középszintű feladatokat és megoldásokat közöljük majd. 


A tavalyi érettségin többek között Daily Mail- és National Geographic-szövegeket kaptak a diákok, az íráskészségi részben pedig egy internetes fórumon kellett tanácsot adniuk, valamint egy meghívóra kellett reagálniuk.

A tavalyelőtti érettségin palackpostáról, betörésről és hackerekről szóló szöveget kellett értelmezni a középszintű angolérettségin és a diákok BBC- , valamint Guardian-cikkeket is kaptak.


Az angol nyelv írásbeli mindkét szinten négy különböző részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, ebből az első rész - olvasott szöveg értése - 60 perces, a második rész - nyelvhelyesség - feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre.


Ezután szünet következik, majd a 30 perces Hallott szöveg értése című résznek kezdhetnek neki a diákok, végül pedig az íráskészséget felmérő 60 perc időtartamú feladatsort kell megoldani.


Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!