Érettségi

2014.05.14. 15:09

Kémia érettségi 2014 feladatok, megoldások: arccal a piridin felé!

Május 15-én délelőtt a kémia írásbeli érettségi van soron. Itt keresse a megoldásokat!

Delmagyar.hu

Itt a tételsor!

Nincs kedve valakinek beküldeni a helyes megoldást? ;)

Oké-oké, mindjárt nekilátunk...

Kémia érettségi feladatok



















Korábban írtuk:

Csütörtökön délelőtt, a vizsgák után nekilátunk megoldani a 2014-es kémia középszintű érettségi feladatait is. Itt keressék majd!

Tavaly a középszintű kémia érettségin az esettanulmány feladatban az volt a téma, hogyan kerüljük el a zöldségek elszíneződését. A táblázatos feladatban atomok összehasonlítása szerepelt, számítási feladat témája volt a bór elem és allotróp változatai. Elemző feladatban hétköznapi anyagokról (desztillált víz, égetett mész, lúgkő, szódabikarbóna, aceton, rézgálic) kellett választ adni. Számítási feladatban salétromsav-oldat és kálium-hidroxid oldat reakciójáról volt szó.

Tavalyelőtt a középszintű kémia érettségin az esettanulmány feladatban az ember a legerősebb szagú állat című esettanulmány kérdéseit kellett megválaszolni. Tém,a volt a réz és vegyületeinek reakciói, elemző feladat szólt a szerves savakról, bázisokról, számítási feladat a sütikben használt sütőporról, a PVC előállításáról, oldatok koncentrációjáról, táblázatos feladat a klór-, nitrogén- és hidrogénvegyületek összehasonlításáról.

A vizsga középszinten 120 percig tart, a feladatsor általános, szervetlen és szerves kémiai kérdéseket tartalmaz, az elérhető pontszám 100. Az emelt szintű vizsga 240 perces, a feladatsor azonos számban tartalmaz általános, szervetlen és szerves kémiai kérdéseket. A vizsgán függvénytáblázatot, periódusos rendszert és szöveges adatok tárolására nem alkalmas zsebszámológépet is lehet használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!