Foci Eb 2008

2008.06.02. 13:50

Portugália

munkatársunktól

Alapítás éve: 1914. UEFA-tag: 1954 óta. EB-szereplés: 5 (1984, 1996, 2000, 2004, 2008). Sikerei: világbajnoki bronzérmes (1966), Európa-bajnoki ezüstérmes (2004), Európa-bajnoki bronzérmes (2000).

A portugál keret:
Kapusok:
Ricardo Pereira (Real Betis), Quim Silva (Benfica), Rui Patricio (Sporting).
Védők: Miguel Monteiro (Valencia), Jose Bosingwa (Porto), Paulo Ferreira (Chelsea), Ricardo Carvalho (Chelsea), Fernando Meira (VfB Stuttgart), Bruno Alves (Porto), Pepe (Real Madrid), Jorge Ribeiro (Boavista).
Középpályások: Raul Meireles (Porto), Joao Moutinho (Sporting), Deco (Barcelona), Armando Petit (Benfica), Miguel Veloso (Sporting).
Csatárok: Cristiano Ronaldo (Manchester United), Simao Sabrosa (Atletico Madrid), Ricardo Quaresma (Porto), Nuno Gomes (Benfica), Hugo Almeida (Werder Bremen), Nani (Manchester United), Helder Postiga (Panathinaikosz).
Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari (brazil)


Története során ötödik alkalommal szerepelhet a kontinensbajnokságon, a legutóbbi, hazai rendezésű EB-n ezüstérmes lett a válogatott. A 2006-os, németországi világbajnokságon az elődöntőben búcsúzott a csapat és az idei EB-n is minimálisan a négy közé kerülést várja az ország közvéleménye Luis Felipe Scolari csapatától.
Scolari az EB után mindenképpen elhagyja a válogatottat. A gárda legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo az előzetes jóslatok és jelenlegi formája alapján a kontinenstorna egyik legjobb futballistája lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!