Foci Eb 2008

2008.06.02. 13:48

Svájc

munkatársunktól

Alapítási év: 1895. FIFA-tag: 1954 óta. EB-szereplés: 3 (1996, 2004, 2008). Sikerei: olimpiai ezüstérmes (1924).

A svájci keret:
Kapusok:
Diego Benaglio (VfL Wolfsburg), Pascal Zuberbuehler (Neuchatel Xamax), Fabio Coltorti (Racing Santander).
Hátvédek: Philipp Degen (Borussia Dortmund), Johannes Djourou (Arsenal), Mario Eggimann (Karlsruhe), Stephane Grichting (AJ Auxerre), Stephan Lichtsteiner (Lille), Ludovic Magnin (VfB Stuttgart), Patrick Müller (Olympique Lyon), Philippe Senderos (Arsenal), Christoph Spycher (Eintracht Frankfurt), Steve von Bergen (Hertha).
Középpályások: Tranquillo Barnetta (Bayer Leverkusen), Valon Behrami (Lazio), Ricardo Cabanas (Grasshoppers), Gelson Fernandes (Manchester City), Daniel Gygax (Metz), Benjamin Huggel (Basel), Gokhan Inler (Udinese), Johan Vonlanthen (Salzburg), Hakan Yakin (Young Boys).
Csatárok: Eren Derdiyok (Basel), Alexander Frei (Borussia Dortmund), Blaise Nkufo (Twente Enschede), Marco Streller (Basel).
Szövetségi kapitány: Köbi Kuhn (svájci)


A svájci válogatott társrendezőként óriási önbizalommal várja története – 1996 és 2004 után – harmadik EB-részvételét. A játékosok a kontinenstorna megnyerése esetén fejenként 540–540 ezer svájci frankot kapnak. Jakob „Köbi" Kuhn szövetségi kapitány azonban úgy véli, az aranyéremről nincs értelme beszélni, a szakember szerint a reális elvárás csapatával szemben a csoportból való továbbjutás lehet. A svájciak EB-n még soha nem jutottak tovább a csoportkörből, a 2006-os németországi világbajnokságon viszont nem okozott csalódást az együttes, amely a nyolcaddöntőben csak tizenegyespárbajban kapott ki Ukrajnától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!