Foci-vb 2022

2022.11.24. 16:33

A dél-koreaiakat kétszer is a kapufa mentette meg a kapott góltól Uruguay ellen

0–0-s Döntetlent hozott Uruguay és Dél-Korea találkozója a katari labdarúgó-világbajnokságon a H csoport első fordulójában.

B.D.

Lendületesebben indította a mérkőzést az ázsiai együttes, amely talán egy picit meg is lepte a dél-amerikaiakat. A félidő közepén kezdett magára találni Uruguay, amely kisebb gólhelyzetekben mutatkozott meg, de lehetőség adódott a dél-koreai játékosok előtt is.

Az első játékrész utolsó pillanataiban Uruguay előtt adódott a legnagyobb a gólhelyzet. Egy szöglet után a 160. válogatott meccsén pályára lépő védő, Godin fejelt kapura, a labda viszont a kapufán csattant.

A küzdelem dominált a második félidő során, a szép foci kissé a háttérbe szorult a labdavesztéseknek köszönhetően. A Totenham dél-koreai sztárjának, Szonnak a lövése elkerült a kaput, míg az utolsó percekben a Real Madrid remek formában lévő középpályása, Fede Valverde tüzelt távolról. Jó lövés volt, de Godin fejeséhez hasonlóan ez is csak a kapufán landolt, így 0–0-val ért véget a mérkőzés.

Uruguay–Dél-Korea 0–0 (0–0)
Labdarúgás, világbajnokság, H csoport, 1. forduló. Al-Rajján, Education City Stadion, 41 663 néző. Vezette: Clément Turpin (francia).
Uruguay: Rochet – M. Cáceres, Godín, Giménez, Olivera (Vina, 79.) – Valverde, Vecino (De la Cruz, 79.), Bentancur – Pellistri, L. Suárez (Cavani, 64.), Núnez. Szövetségi kapitány: Diego Alonso.
Dél-Korea: Kim Szung Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse, Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung – Na Szang Ho (Li Kang In, 74.), Li Dzse Szun (Szon Dzsun Ho, 74.), Szon Hung Min – Hvang I Dzso (Cso Ku Szung, 74.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!