Foci-vb 2022

2022.11.24. 19:38

Cristiano Ronaldo történelmi gólja nyitotta a Ghána elleni izgalmakat

Cristiano Ronaldo elvitte a show-t, miután sporttörténelmet írt Ghána ellen lőtt góljával a világbajnokságon. A 37 éve portugál világklasszis a futballtörténelem első labdarúgója, aki öt világbajnokságon is betalált legalább egyszer az ellenfelek kapujába.

B.D.

Miután C. Ronaldo közös megegyezéssel a napokban távozott a Manchester Unitedtől, halmozottan ő került az érdeklődés középpontjába a Portugália–Ghána összecsapás kapcsán. Az első félidő során mindössze két portugál helyzetet jegyezhettünk fel, mindkettő az ötszörös aranylabdás nevéhez fűződött. Először egy kiugratás során vette át picit hosszan a labdát, amire az afrikaiak kapusa lecsapot, majd egy jobb oldalról jövő beadást fejelt a kapu mellé. 

A második játékrész derekán Ronaldót billentették ki az egyensúlyából, az ezért megítélt büntetőt gólra váltva pedig futballtörténelmet írt. A 73. percben Ayew mindenki meglepetésére egyenlített, majd felpörögtek az események. Miután Afrika első gólszerzője lecserélését követően fogadta a gratulációkat a 78. minutumban, Fernandes kiugratásából Joao Félix juttatta ismét előnyhöz a portugálokat. A frissen beálló Leao is betalált, 3–1. A végén Bukari szépített és CR ikonikus gólörömével ünnepelt, majd még akár egyenlíthetett volna is a hatvan percig lövésig sem jutó Ghána, de a portugál kapus hibáját nem tudták kihasználni. 

Portugália–Ghána 3–2 (0–0)
Labdarúgás, világbajnokság, H csoport, 1. forduló. Doha, 974 Stadion. Vezette: Elfath (egyesült államokbeli).
Portugália: Diogo Costa – Cancelo, Danilo Pereira, Dias, R. Guerreiro – Neves (Leao, 77.), Bruno Fernandes, Otávio (Carvalho, 56.) – Bernardo Silva (Palhinha, 88.) – Joao Félix (Joao Mário, 88.), C. Ronaldo (G. Ramos, 88.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos.
Ghána: Zigi – Seidu (Lamptey, 66.), Djiku, Amartey, Salisu (Semenyo, 90+2.), Baba Rahman – Samed (Kyereh, 90+2.), Partey, Kudus (Bukari, 77.) – A. Ayew (J. Ayew, 77.), Inaki Williams. Szövetségi kapitány: Otto Addo.
Gólszerzők: C. Ronaldo (65. – 11-esből), Joao Félix (78.), Leao (80.), ill. A. Ayew (73.), Bukari (89.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!