Gazdaság

2009.12.11. 14:42

Mélygarázs nyílt Pécs belvárosában

Mélygarázs nyílt Pécs belvárosában pénteken, a nettó 1,3 milliárd forintból felépült létesítményt szombattól használhatják az autósok.

A kétszintes Kossuth téri ingatlan 280 gépkocsi egyidejű parkolását teszi lehetővé. Kivitelezését az osztrák érdekeltségű WiPark Konzum Parkoló Kft. saját erőből fedezte és számítása szerint a beruházás kevesebb mint 28 év alatt térül meg.

A mélygarázs érdekessége, hogy második szintjének egyik sarkában látogathatóvá tették azt a középkori pincét, melyet az építkezést megelőző régészeti feltárások során találtak.

Pécs vezetésének reményei szerint a létesítmény működése jelentősen enyhíti a város parkolási gondjait, amely a gépkocsik nagy számából és az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program beruházásaihoz kapcsolható út- és területlezárásokból adódnak.

A garázs feletti területrendezés még nem fejeződött be, a megújult Kossuth teret várhatóan január végén avatják fel.

Az átadási ünnepségen elhangzott, hogy a WiPark Garagen AG 1996 óta van jelen Magyarországon, ahol 1999-ben nyitotta meg első parkolóházát. Ebből itthon már hatot üzemeltet, ötöt Budapesten, egyet Pécsett, s további egy garázs építés alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!