Krimi

2023.10.20. 15:41

Örök nyugalomra helyezték az esztergomi robbantásban elhunyt hős rendőrt

Kónya Gábor Lajos posztumusz rendőr főhadnagyot Nyíregyházán temették el.

MW

Fotó: szon.hu/Dodó Ferenc

Egy hónapja az egész országot megrázta, amikor egy férfi magára robbantotta a házat Esztergomban, és egy rendőrt is magával rántott a halálba. 

A robbantót, J. Lászlót szomszédai agresszív embernek ismerték, több bűncselekmény miatt körözték, és az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt is folytatott ellene eljárást. 

A robbantás előtt órákig győzködte őt egy túsztárgyaló, de minden hiába volt. Amikor a rendőrök benyomultak a házba, a férfi vélhetően egy flexszel szikrát előidézve egy gázpalack felé vágott, majd bekövetkezett a robbanás.

A szon.hu cikke szerint a nyíregyházi Kónya Gábor Lajos, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettese ekkor szenvedett halálos sérüléseket, hiába próbálták újraéleszteni.

Kónya Gábor Lajos a helyszínen meghalt, nyolc kollégája és három tűzoltó megsebesült.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította Kónya Gábor Lajost, akit a nyíregyházi Északi temető Rózsaparkjában helyeztek végső nyugalomra október 20-án, pénteken, a család kérésére a nem nyilvános gyászszertartás 15 órakor kezdődött. 

 

Fotó: szon.hu/Dodó Ferenc
Fotó: szon.hu/Dodó Ferenc

Kónya Gábor Lajos feleségét és két kisgyermekét hagyta hátra, megsegítésükre a ZoNa Alapítvány indított gyűjtést – a szervezetet az elhunyt rendőrök árván maradt gyermekeinek támogatására alapították az egyenruhás kollégák. 

Az elhunyt rendőr felesége a közösségi oldalán mondott köszönetet mindenkinek, aki élete legfájdalmasabb időszakában mellette áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában