Krimi

2023.12.11. 05:05

Az öngyilkosságba hajszolt 15 éves fiú édesanyja a zaklatók háza előtt kezdett lövöldözni

Képtelen feldolgozni a történteket. A fia temetése után pár nappal Roman zaklatójának háza előtt lövöldözött.

Forrás: Shutterstock

Fotó: New Africa

Ahogy arról korábban a Bors is beszámolt, iskolai zaklatás miatt vetett véget az életének egy 15 éves fiú egy Kassához közeli községben. Roman depresszióval küzdött, a fiú apja büntetőfeljelentést tett a rendőrségen, a hatóságok nyomozást indítottak. A fiatal telefonját a rendőrség lefoglalta, amiben egy búcsúlevelet is találtak. Ám a tragédia körül azóta sem csillapodtak a kedélyek. Az öngyilkosságot elkövetett fiú édesanyja a gyerek zaklatójának háza előtt lövöldözött – írja a Bors.

A 15 éves Roman november 20-án, a tanítási órák közti szünetben ment fel az általános iskola tetejére, ahonnan aztán leugrott. A tragédia előtt Roman édesanyja, Iveta is a helyszínre érkezett, aki próbálta lebeszélni fiát az ugrásról. Kérlelte, hogy ne tegye, és megígérte, hogy keresnek neki másik iskolát, és sajnálja, hogy ezt nem tették meg már korábban. Az anya elmondta, hogy fia egész végig a tető szélén állt, majd az egyik pillanatban széttárta a karjait és leugrott. A 15 éves fiatal pontosan az édesanyja mellé zuhant a földre. A fiút súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol mindent megtettek azért, hogy megmentsék az életét, ám fiatal szervezete feladta a harcot.

Amint megindult a rendőrségi nyomozás, kiderült, hogy a sümegi Pistikéhez hasonlóan a felvidéki fiatal is iskolai zaklatás áldozata volt.

Roman mesélt arról, hogy zaklatták. 

– Megdöbbentett, amikor megtudtam, hogy lányok tették ezt. Elsősorban a külsejére tettek megjegyzéséket, a hajára, a ruhájára, sőt az iskolai felszerelésére is. Olyan is előfordult, hogy tönkretették a ruháját, ha úgy tartotta kedvük. Amikor szóvá tettem ezt az iskolában, szinte semmi válasz nem érkezett – mesélte dühösen a gyászoló édesapa, Dominik.

Apja szerint a zaklatás miatt Roman pszichiáterhez is járt, ahol gyógyszereket kapott, ugyanis depresszióban szenvedett.

Még az utolsó pillanatokban sem hagyták békén: „Ugorj!” – kiabálták az öngyilkosságra készülő tininek.

Osztálytársai videófelvételeket is készítettek Romanról közvetlenül azelőtt, hogy leugrott volna. A felvételen hallatszik, hogy míg a fiú a tetőn tartózkodott, a gyerekek trágár kifejezéseket kiabáltak neki, sőt egy lány még ekkor is azt kiabálta neki, hogy „Roman, ugorj!”. 

A 15 éves fiú ügyében a rendőrség büntetőeljárást indított.

Az elmúlt hétvégén több mint százan kísérték utolsó útjára a fiút, egy héttel a tragédiát követően pedig az iskola is megszólalt a történtekkel kapcsolatban, amit a szülők kétkedve fogadtak.

Most lövöldözés miatt riasztották a rendőrséget a községbe, és mint kiderült, ennek is köze van Roman halálához. 
A tini édesanyja, Iveta vasárnap, a temetés után rádöbbent, hogy örökre elveszítette egyetlen fiát, bánatában pedig meggondolatlan dologra szánta el magát.

– Nem vagyok bűnöző vagy ilyesmi, nem is tudnék bántani senkit. De sajnos butaságot követtem el

– mondta Iveta, Roman édesanyja, aki éjfél körül magához vette a gázpisztolyt, kiállt az utcára, fia osztálytársnőjének háza elé, és leadott néhány lövést a levegőbe. Ő az a lány, aki a tragédia napján, amikor Roman még az iskola tetején állt, azt kiabálta neki, hogy ugorjon le.

A kiérkező rendőrök több töltényhüvelyt is találtak a helyszínen. A nő elmondása szerint senkit sem akart bántani. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában