Krimi

2024.04.04. 09:27

Gyógyszerekkel akarta megölni édesanyját egy ápolónő

Az ápolónő infúzión át adagolta túl édesanyja gyógyszereit.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: David Gyung

Tizenegy év fegyházbüntetésre ítélték jogerősen az anyját megölni készülő ápolónőt, a Debreceni Ítélőtábla szerdai határozatával helybenhagyta az elsőfokú ítéletet - tájékoztatta a táblabíróság sajtószóvivője az MTI-t.

Fórizs Ildikó közleményében azt írta, az első fokon eljáró Egri Törvényszék 2023 novemberében a vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt tizenegy év fegyházbüntetésre ítélte.

gyógyszer ápolónő édesanya
Fotó: i viewfinder / Forrás:  Shutterstock

Gyógyszerekkel akarta megölni édesanyját egy ápolónő

A törvényszék az ápolói foglalkozás gyakorlásától véglegesen eltiltotta a vádlottat, aki nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így került az ügy a Debreceni Ítélőtáblára - jelezte.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a gyöngyösi kórház szakképzett nővére volt. 2021-ben a vádlott édesanyja az intézmény belgyógyászati osztályára került, oda, ahol a lánya nővérként dolgozott.

A vádlott 2021 szeptemberében infúzió útján megpróbálta túladagolni a sértett gyógyszereit, hogy ezzel halálát okozza.

A sértett a gyógyszer-túladagolás következtében súlyos, életveszélyes állapotba került, életét kizárólag a kórház intenzív osztályán végzett gyors beavatkozás és az azt követő többhetes kezelés mentette meg.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában