A közösség gyógyító ereje

2022.03.16. 12:34

Az Ukrajnából menekültek segítésére keres a Hagyományok Háza alkotókat

A népzene csodáját, a néptánc lendületét, a mesehallgatás varázsát nyújtja a Hagyományok Háza a bajba jutottaknak.

A Hagyományok Háza felhívással fordul a népi kultúra ápolóihoz, táncosokhoz, zenészekhez, kézművesekhez és mesemondókhoz.

A szomszédunkban kitört háború elől menekülők várhatóan hosszabb ideig kényszerülnek magyarországi átmeneti szálláshelyeiken berendezkedni. Az elmúlt napokban a Hagyományok Háza vezetőségében és munkatársaiban is megfogalmazódott a kérdés, hogyan is segíthetnének a bajbajutottakon. A válasz az Intézmény hivatásából született, felajánlja mindazt, amihez a legjobban ért, a népzene csodáját, a néptánc lendületét, a mesehallgatás varázsát, az alkotás boldog izgalmát és legfőképpen a közösség gyógyító erejét. Ezzel a páratlan kinccsel talán mosolyt varázsolhat a gyerekek arcára, elterelheti a gondolatokat az elhagyott otthonról, az ott maradt szeretteikről, s minden korosztálynak megteremtheti az együttlét örömét

– hangsúlyozta az Intézmény.

Ennek szellemében a Hagyományok Háza Corvin téri székházában március 9-től hetente rendszeres alkalmat biztosít a menekült gyerekeknek és családjaiknak a találkozásra és a népi kultúra különböző ágai által nyújtott kikapcsolódásra.

Az Intézmény arra kéri fel a népművészet alkotóit, előadóművészeket és kézműveseket, hogy kapcsolódjanak be e közös munkába, melynek részleteit a kitöltendő kérdőív tartalmazza. Amennyiben helyszínként csatlakoznának a kezdeményezéshez, a szervezők egybehangolják azt más felajánlásokkal.

További információ a jelentkezéssel kapcsolatban a Hagyományok Háza honlapján olvasható, ahol elérhető a kétnyelvű tájékoztató is.

Borítókép: Hagyományok Háza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában