Sikeres év

2023.12.19. 11:50

Leslie Mandoki: az alkotásainkban rejlő üzenetek hozzájárulnak a béke terjesztéséhez

A 30. évét ünneplő Mandoki Soulmates a sikeres koncertturné mellett aranylemezt is ünnepelhet, a Magyar Képek című korongot Bartók Béla inspirálta. Leslie évtizedek óta töretlen sikerrel, elkötelezetten játszik minőségi zenét. Világhírű stúdióját negyven évvel ezelőtt alapította, idén november 29-én a bajor kormány az év vállalkozójaként tüntette ki.

MW

Leslie Mandoki (Mándoki László) a 30 éves Mandoki Soulmates együttes koncertjén a 14. Kolozsvári Magyar Napok záróeseményén Kolozsvár főterén 2023. augusztus 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Kiss Gábor

Nagyon hálás vagyok a Mandoki Soulmates és a magam nevében is, hogy ilyen értékes és mozgalmas évet köszönhetünk a közönségünknek egy gondterhelt időszakban, amikor az emberiség a krízisek labirintusában még az iránytűt is elveszítette

– mondta Leslie, aki sikeres évre tekinthet vissza. Már január 7-én is kiváló személyiségek köszöntötték, köztük a bajor miniszterelnök; születésnapi ünnepségén a német közélet krémje is jelen volt, méltóképpen emelve ki az esemény fontosságát.

November 29-én a bajor kormány az év vállalkozójaként tüntette ki. Ez az elismerés nem csupán a zeneiparban elért kimagasló sikereit, hanem hosszú távú vállalkozói hozzájárulását is méltatja. A Red Rock Stúdió Európa egyik legnagyobb stúdiója, ahol olyan szupersztárokkal dolgoztak együtt, mint Phil Collins, Lionel Richie, Bonnie Tyler, Chaka Khan – írja a Magyar Nemzet. 

A Mandoki Soulmates új albumának előkészítése mellett Mandoki meglátogatta otthonában a zenekar másik alapító tagját és jó barátját, Al Di Meolát, aki a drámai szívinfarktusa után a felépülésére koncentrál.

A Mandoki Soulmates új albumán elképesztő szólók is helyet kaptak:

Leslie, ez a legjobb album, amit harminc év alatt csináltunk

– mondta Al Di Meola. 

MOLNÁR Ferenc Caramel; MÁNDOKI László; TAKÁTS Tamás; MÁNDOKI, Leslie
Caramel (Molnár Ferenc) énekes (b), Leslie Mandoki, Németországban élő zenész-producer (k) és Takáts Tamás rock- és bluesénekes, dobos és gitáros a világsztárokból álló Mandoki Soulmates nyári végi ingyenes koncertjéről tartott sajtótájékoztatón a fővárosi Akvárium Klubban 2023. július 12-én
Fotó: Soós Lajos / Forrás: MTI

Leslie mindig is híres volt karitatív tevékenységeiről, nemrég Kölnben az RTL jótékonysági gyűjtésén vett részt, majd Európa legnagyobb jótékonysági showján több mint 21 millió eurót gyűjtött össze művésztársaival a rászoruló gyermekek számára a Berlinben megrendezett Herz für Kinder programban a BILD-ZDF gondozásában, ahol lányával, Lárával jelent meg. 

A jótékonysági esten egy igazi élő legendával is találkoztak: Margot Friedländer, a holokauszt 102 éves túlélője személyes és nem mindennapi történetével is inspirálta a művészt. Az idős hölgy üzenete a világnak egyszerű: „Légy ember! Nincs keresztény, muszlim vagy zsidó vér, csak emberi vér van” – mondta Margot Friedländer.

A szabadság és a béke ikertestvérek, egyik sem létezik tartósan a másik nélkül. Ezt, ha valaki Európában fájdalmasan megtapasztalta, azok mi, magyarok vagyunk. Ezért olyan fontos, hogy akkor és ott is hidakat építsünk, ahol már a pilléreket is elmosta az ellenségeskedés és néha még a gyűlölet is. Univerzális zenei nyelvünk segítségével azt célozzuk meg, hogy áthidaljuk a határokat. A zene számunkra nem csupán hangok összessége, hanem a legfontosabb összekötő erő. Fontos, hogy az alkotásainkban rejlő üzenetek hozzájárulnak a béke terjesztéséhez: a különböző nézeteket elismerő és ezt tiszteletben tartó eszmecsere, az empátia és a mások elfogadása… Célunk ezeket erősíteni

– fogalmazott Leslie Mandoki

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában