Gólzápor az NB I-ben

2023.10.21. 17:20

Ötöt rúgott az Újpest a Kecskemétnek (videó)

Az Újpest saját közönsége előtt gólgazdag mérkőzésen 5-3-as sikert aratott az előző idényben ezüstérmes Kecskemét felett a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

MW

Az Újpest játékosai ünnepelnek, miután megszerezték második góljukat a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Újpest FC - Diósgyőr FC mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2023. október 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A fővárosi együttes ezzel feljött a tabellán a második helyre, a Kecskemét pedig idegenben változatlanul nyeretlen a mostani szezonban, sőt, immár vendégként sorozatban öt vereségnél jár.

A hazaiakhoz képest szinte teljesen enerváltan kezdett a kecskeméti együttes, amely nem tudta felvenni az újpestiek tempóját, ennek nyomán pedig a válogatott Csoboth Kevin gólja után már a hatodik percben hátrányba került. 

A folytatásban türelmesebben, de változatlanul lendületesebben és nagy kedvvel futballozott a fővárosi lila-fehér együttes, amely a 33. percben kétgólosra növelte az előnyét, mégpedig a védő Tamás Krisztián nagyjából 30 méterről szerzett bombagóljával. Az első félidőben végig az Újpest irányított, és csak azért nem vezetett a szünetben nagyobb különbséggel, mert sok volt a pontatlanság a játékában, míg vendégeknek nem sikerült érdemben felvenniük a küzdelmet a riválissal.

Fordulás után hét perc alatt háromszor volt eredményes a hazai csapat, igaz, a Kecskemét szinte egyáltalán nem nehezítette meg vendéglátója dolgát. A fővárosi együttes valósággal átgázolt az ellenfél középpályáján és védelmén, így gyakorlatilag a második félidő elejére bebiztosította a sikerét. A vendégek valamivel később három perc alatt két szép gólt szereztek, a kettő közül a második, Szuhodovszki Somáé volt igazán látványos, a válogatott kerettag középpályás ugyanis 25 méterről lőtte ki a jobb felső sarkot. A Kecskemét aztán még a hajrában is betalált, így csökkentette valamelyest a különbséget, ám az Újpest teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Újpest FC–Kecskeméti TE 5–3 (2–0)

Hétgólos mérkőzésen nyert a Paks idegenben (videó)

A Paks 5–2-re nyert szombaton Zalaegerszegen a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában. A vendégcsapat a legutóbbi hat mérkőzésén veretlen maradt, egy döntetlen mellett öt győzelmet aratott. Szombati sikerével az élre állt és csak a címvédő Ferencváros előzheti vissza vasárnap.

Az erős szélben kezdődött mérkőzésen már a hatodik percben kapufáig jutott a Paks a hazai kapus rossz kipasszolását követően. A folytatásban viszont sokáig kevés helyzet volt, a mezőnyben zajlott a ritmustalan játék, mindkét oldalon sok hibával. 

A hazaiak előtt véletlenszerűen adódott egy-egy gólszerzési lehetőség, például a 27. percben, amikor az előrevágott labdát sem a védő, sem Szappanos nem tudta elrúgni, Mance viszont pontatlanul lőtt.

A paksiak valamivel tudatosabban építkeztek, a vezetést pedig Windecker szerezte meg közelről előre vetődve, miután baloldali beadásnál Gyurján pont az ő fejére ütötte ki a labdát. A 39. percben Skribek növelte az előnyt: a hazaiak nem tudtak felszabadítani, a támadó pedig 14 méterről, kapásból a bal alsóba lőtt. Nem sokkal később Windecker újabb gólt fejelt egy jobb oldali szöglet után. A Paks 11 perc alatt szerzett három gólt, a ZTE viszont még rövidebb idő alatt egyenlíthetett volna: előbb Mance Croizet beadására érkezett pontosan és a bal felsőbe vágta a labdát, majd ugyanő hagyott ki egy nagy helyzetet, végül büntetőből zárkóztatta közelebb a csapatát még a szünet előtt.

Az egyenlítés viszont nem jött össze a hazaiaknak, mert a Paks a szünet után két szögletből ismét háromra növelte a különbséget. Ezt követően a zalaiak játékában már nem érződött, hogy képesnek érzik magukat az újabb felzárkózásra, így a Paks fölényes győzelmet aratott.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
ZTE FC–Paksi FC 2–5 (2–3)

Győzelemmel tért vissza otthonába a Kisvárda

Győzelemmel tért vissza otthonába a Kisvárda, amely a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójának első szombati találkozóján 2-1-re nyert a Mezőkövesd ellen. A játéknap előtt még sereghajtó Kisvárda és az utolsó előtti riválisa most helyet cserélt a tabellán.

A Kisvárda ebben az idényben ezt megelőzően csak idegenben játszott a gyepszőnyege teljes cseréje miatt.

A szeptember 3-án kinevezett Mátyus Jánosnak három vereség után ez volt az első bajnoki sikere az együttessel.

A találkozó elején kétszer is a kapufa mentette meg a hazaiakat, azonban a játékrész közepén a szerencse már elpártolt tőlük: a Mezőkövesd egy rendkívül szerencsés öngóllal megszerezte a vezetést.

Nem sokkal később sikerült egyenlíteni. Úgy tűnt, Beriasvili, a vendégek védője simán kifejelt egy beadást, a VAR szerint azonban eközben kézzel eltalálta Mesanovic arcát. A játékvezető felvételek felülvizsgálatát követően végül a 11-es pontra mutatott, Cipetic pedig nem hibázott.

Nem sokkal a szünet előtt már "tiszta" gólt szerzett a Kisvárda, Balogh remek fejesével kerültek előnybe a vendéglátók.

A fordulást követően már sokkal inkább a Kisvárda akarata érvényesült, de nem tudta megszerezni a harmadik találatot. A találkozó így az utolsó pillanatig kiélezett és szoros volt, végül paprikás hangulatban ért véget, az állás pedig nem változott.

OTP Bank Liga, 10. forduló: 

Kisvárda Master Good–Mezőkövesd Zsóry FC 2–1 (2–1)

   
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában