NB I

2023.12.16. 14:47

Hatgólos döntetlen az újoncok miskolci összecsapásán

A Diósgyőr hazai pályán 3-3-as döntetlent játszott az MTK Budapesttel a labdarúgó OTP Bank Liga idei utolsó, 17. fordulójának szombati játéknapján.

MW

Forrás: mtkbudapest.hu

Az élvonalba idén visszajutott két együttes egyaránt a középmezőnyben tölti a téli szünetet.

Mindkét együttes nagy tempóban és harcosan futballozott, így kiváló iramú, látványos első félidőt szurkolhatott végig a hazai közönség. A találkozón az MTK került előnybe Stieber hajszálpontos lövésével, ezt követően a kék-fehérek visszahúzódtak kicsit, a DVTK pedig kihasználta a lehetőséget és egyenlített.

A második félidő elején a fővárosiak kapujában Demjénnek akadt többször is dolga, a hazai nyomás ellenére mégis a kék-fehérek szerezték meg újra a vezetést, az elmúlt hetekben rendkívül eredményesen futballozó Antonov lőtte ki nagy erővel kapu bal oldalát.

 

A DVTK ezután beszorította riválisát, majd hármas cserével frissített, ennek pedig meg lett az eredménye, hiszen két perc alatt két gólt szerezve - a másodikat két cserejátékos, Lukács és Franchu összejátéka eredményezte - fordított.

 Nem sokáig örülhetett azonban a hazai közönség, mivel három perccel később a szintén csereként pályára lépő Végh egyenlített. A hajrában a házigazdák rohamoztak a győzelemért, de végül be kellett érniük a döntetlennel.

OTP Bank Liga, 17. forduló: Diósgyőri VTK-MTK Budapest 3-3 (1-1)
Miskolc, 3412 néző, v.: Pintér

gólszerzők: Szatmári (32.), Hej (77., öngól), Franchu (79.), illetve Stieber (19.), Antonov (64.), Végh (82.)

sárga lap: Edomwonyi (28.), Csorbadzsijszkij (31.), Holdampf (45+2.), Szatmári (84.), illetve Kocsis G. (28.), Varju (42.)

Diósgyőri VTK: Ogyincov - Gera, Szatmári, Csorbadzsijszkij, Stephen - Bényei (Bokros, 80.), Holdampf, Klimovics (Franchu, 69.) - Pernambuco (Lukács, 69.), Edomwonyi (Kampecisz, 72.), Acolatse (Jurek, 80.)

MTK Budapest: Demjén - Hej, Kádár, Kocsis G. - Varju, Horváth A. (Végh, 59.), Kata (Thiam, 75.), Antonov - Bognár I. (Kovács P., 92.)- Stieber, Spalek (Kovács M., 59.)

A sereghajtó is legyőzte az Újpestet

A Kisvárda 4-0-ra nyert szombaton a vendég Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga idei utolsó, 17. fordulójában, gólzáporos sikerének köszönhetően pedig elmozdult a sereghajtó pozícióból.

A fővárosi együttes immár hét kör óta nyeretlen, ebben az időszakban mindössze egy pontot gyűjtött.

Az első félidőben sokáig nem történt említésre méltó esemény. Többet volt a labda a hazaiaknál, akik azonban egyáltalán nem jelentettek veszélyt a kapura. A másik oldalon az Újpest megpróbált gyors kontrákkal zavart okozni, de egy kivétellel ezek sem hoztak gólhelyzetet: a 25. percben Tamás bal oldali remek beadása teljesen üresen találta Vargát a kapu előtt, ő azonban három méterről mellé lőtt. Bő félóra elteltével Ilievski nagyszerű megmozdulásával megszerezte a vezetést a szervezettebben játszó Kisvárda, az előny pedig közvetlenül a szünet előtt akár kétgólosra is nőhetett volna, de Makowski lövését hárítani tudta Molnár.

Ami nem sikerült az első félidő végén, az összejött a második elején: 

a fordulást követően gyakorlatilag az első támadásból bevette a kaput a hazai csapat, az elalvó újpesti védelem asszisztálása mellett Navratil lőtte ki a bal alsó sarkot. 

Néhány perccel később aztán végleg eldőlt a három pont sorsa, miután a hibázó újpesti kapus mellett a macedón Mario Ilievski megszerezte a második találatát is. A lila-fehérek cserékkel frissítettek, hajtottak a szépítésért, de Nikolov remek kapáslövésével mégis a Várda növelte tovább az előnyét. A házigazdák biztos vezetésük tudatában sem álltak le, de többször már nem sikerült betalálniuk, mint ahogy az Újpestnek sem jött össze a becsületgól.

OTP Bank Liga, 17. forduló: Kisvárda Master Good-Újpest FC 4-0 (1-0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 1815 néző, v.: Rúsz

gólszerzők: Ilievski (34., 53.), Navratil (46.), Nikolov (67.)

sárga lap: Széles (48.), Jovicic (57.), illetve Csoboth (27.), Mack (49.)

Kisvárda Master Good: Petkovic - Széles, Jovicic, Alic - Cipetic (Stefan, 81.), Nikolov (Ponomarenko, 81.), Lukas, Ilievski (Czékus, 73.) - Makowski (Ötvös, 80.) - Navratil (Mesanovic, 73.), Camaj

Újpest FC: Molnár Zs. - Kastrati, Anculasz, Kosanovic - Varga B. (Kiss T., 57.), Mack, Onovo (Mörschel, 41.), Tajti, Tamás (Pauljevic, 83.) - Ambrose (Sasere, 57.), Csoboth (Jürgens, 57.)

A Fehérvár hazai pályán simán verte az az őszi bajnok Paksot

A listavezető Paks 3–0-ra kikapott a harmadik helyen álló Fehérvár vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának szombati rangadóján.

Az első percben megszerezte a vezetést a tabella harmadik helyén álló házigazda. A listavezető Paksot láthatóan megbénította a bekapott gól, amit jelzett, hogy nem sokkal később Szabó Levente fejese a felső lécről pattant ki. Tíz perc múlva, egy tökéletes labdajáratás végén a góllövőlistát vezető Kenan Kodro duplázta meg a fehérvári előnyt. Mentek előre a vendégek, és Kovács Krisztián felső lécre lőtt labdájánál igen közel jártak a szépítéshez.

KODRO, Kenan
Kenan Kodro, a Fehérvár játékosa (b) gólt szerez, mellette Simon Barnabás, a Paks kapusa a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Fehérvár FC–Paksi FC mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2023. december 16-án
Fotó: Vasvári Tamás / Forrás: MTI

Fordulást követően tovább rohamozott a Paks, néha percekre beszorította a hazaiakat a tizenhatosukra, de nem találta a kapuhoz vezető utat. Nem úgy a Vidi, amely kiszabadulva a szorításból, azonnal megszerezte harmadik találatát, amellyel el is döntötte a találkozót. A vendégek a lefújásig próbálkoztak becsülettel, de a fehérvári védelem biztosan állt a lábán, így a Fehérvár megerősítette helyét a tabella harmadik helyén.

OTP Bank Liga, 17. forduló: Fehérvár FC–Paksi FC 3–0 (2–0) 

Sóstói Stadion, 4078 néző, v.: Bogár

gólszerző: Katona M. (1.), Kodro (20., 68.)

Fehérvár: Tóth B. - Bese, Csongvai, Spandler, Gergényi, Schön (Berki, 90.) - Katona M. (Pető, 84.), Christensen (Rúben Pinto, 90.), Flores (Larsen, 90.) - Szabó L., Kodro (Kastrati, 79.)

Paks: Simon B. (Szappanos, a szünetben) - Kovács K., Vas G., Lenzsér, Szabó J. (Szélpál, 5.), Osváth - Papp K. (Szécsi P., 81.), Mezei, Balogh B. (Haraszti, 62.) - Szabó I B. (Böde, a szünetben), Könyves
   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában