Női kézilabda-vb

2023.12.06. 11:07

Véglegessé vált a magyar válogatott középdöntőbeli mérkőzéseinek sorrendje

A magyar válogatott két 18 órás és egy 20.30-as kezdetű találkozón lép pályára a dán–norvég–svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében.

A győztes magyar válogatott az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország–Kamerun mérkőzés után a svédországi Helsingborgban 2023. december 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az első fordulóban, csütörtökön 18 órától Szenegállal játszik a göteborgi Scandinaviumban Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese, majd szombaton a társházigazda Svédországgal találkozik 20.30-tól. A középdöntő harmadik, utolsó körében jövő hétfőn ismét 18.00-s kezdéssel Horvátország lesz az ellenfél.

Magyar szurkolók az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország–Kamerun mérkőzésen a svédországi Helsingborgban 2023. december 2-án
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

A magyar válogatott két pontot visz a hatcsapatos középdöntőbe, amelyből az első két együttes kerül majd a negyeddöntőbe. Ez egyúttal jó eséllyel az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételt is jelenti, mivel a világbajnok (francia aranyérem esetén a második helyezett) kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a következő hat csapat pedig - amelynek még nincs kvótája vagy selejtezős helye – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

 Tehát amennyiben a világbajnokság 2–7. helyezettjei között végez olyan válogatott, amely már korábban megszerezte a közvetlen kvalifikációt, a selejtezőn való részvétel joga a vb nyolcadik helyezettjét (amennyiben több ilyen válogatott kerül a legjobb hét közé, akkor a kilencedik helyezettet stb.) illeti meg.

A nemzeti csapat középdöntős találkozóit az M4 Sport és a Kossuth rádió élőben közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában