Az Újpest a piacon sem tudja azt, amit a Fradi, ezért kell eladni

2024.02.06. 13:24

A Ferencváros remekül igazolt a télen, az Újpest viszont még mélyebb válságba zuhant

Az Újpest súlyos verességgel, a Ferencváros viszont magabiztos győzelemmel nyitotta a tavaszi szezont. További különbség, hogy a bajnoki címvédő remekül igazolt a télen, a jóval a piaci értékük alatti összegért szerzett meg remek játékosokat, az Újpest viszont üzletileg is egy helyben toporog. A kivárásra persze magyarázat lehet, amennyiben a belga tulajnosos, Roderick Duchatelet valóban eladja a klubot.

MW

Forrnak az indulatok Újpesten, a szurkolók az edző és a tulajdonos távozását követelik – mindkettőre napokon belül van esély

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Botrányos végkifejlete lett az MTK és az Újpest mérkőzésének az NB I tavaszi szezonjának múlt hétvégi rajtján. A vendég lila-fehérek 3-0-ra kaptak ki az MTK-tól, a szurkolók pedig már az első félidőben a vezetőedző, Nebojsa Vignjevics távozását követelték. A lefújást követően pedig az Újpest székházához vonultak, ott folytatódott a tüntetés – írta meg a Magyar Nemzet

Egyelőre marad az edző és a tulajdonos

Az MTK elleni vereség volt az utolsó csepp a pohárban, mivel az újpestiek legutóbb októberben győztek utoljára, és az azóta lejátszott nyolc mérkőzésen a megszerezhető 24-ből mindössze egy pontot gyűjtöttek be, s ezzel a kilencedik helyre csúszott vissza az Újpest. 

Ezt követően a múlt hét végén felröppent a hír, hogy a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet megegyezett a klub eladásáról, és a héten írhatják alá a szerződéseket.

A belga üzletember 2011 óta birtokolja az Újpest tulajdonjogainak közel 100 százalékát, az azóta eltelt időszakban a csapat nem tartozik az NB I élmezőnyéhez, igaz, három Magyar Kupa-aranyat sikerült nyernie. Duchatelet távozása többször felmerült már, de eddig senki nem fizette ki az általa kért összeget. Sajtóhírek szerint egy hazai nagyvállalathoz köthető érdekeltségi kör kezébe kerülhet a IV. kerületi klub. 

Duchatelet azt nem közölte, hogy ki lesz az új tulaj, de arról beszélt, hogy nyárig marad a klubnál, és addig ő hoz döntéseket

 – olvasható az Origón. Az is kiderült, hogy a kedd délutáni, Debrecen elleni meccsen még Nebojsa Vignjevics ül majd a csapat kispadján, noha az MTK elleni súlyos vereség után felajánlotta a lemondását. 

Remekül sikerült igazolások a Fradinál 

Teljesen más a kép a tavaszi szezon első meccsét követően az Újpest örök nemezisénél. 

Bár a Fradi-szurkolói picit szomorúak lehetnek régi kedvencük, Sigér Dávid távozása miatt, az újonnan érkezőknek viszont örülhetnek.

Főleg úgy, hogy a zöld-fehér klubnak sikerült áron alul az Üllői útra hoznia az erősítésnek szánt védekező középpályást és a két támadót – írja a Metropol. A francia bajnokságban szereplő Metztől érkezett Habib Maiga piaci értéke 2 millió euró (763 millió forint), viszont a Transfermarkt adatai szerint a Fradi mindössze 400 ezer eurót (152 millió forint) fizetett érte. A 13-szoros elefántcsontparti válogatott középpályás végig a pályán volt a Kisvárda elleni 3-1-re megnyert meccsen.

Kenan Kodro az ősszel 11 gólt szerzett a Fehérvár színeiben, ezzel vezeti az NB I góllövőlistáját. A 30 éves futballista értékét 1,5 millió euróra (572 millió forint) taksálják, a Fradi viszont 600 ezer eurót (228 millió forint) fizetett a riválisának.

A huszonkét éves támadó Edgar Szevikjan az orosz Nyizsnyij Novgorodnál volt házi gólkirály az őszi szezonban, a Fradi pedig már nagyon korán letette érte az 1,1 millió eurós (420 millió forint) kivásárlási árat. Remek szezonjának köszönhetően a csatár értéke idén 1,8 millió euróra (687 millió forint) emelkedett, így ismételten áron alul tudott igazolni a Fradi.

A három igazolás piaci értéke összesen 5,3 millió euró (2 milliárd forint), a Ferencvárosnak viszont sikerült őket 2,1 millió euróért (800 millió forint) szerződtetnie, ezzel 3,2 millió eurót (1,2 milliárd forint) tudott spórolni a magyar bajnoki címvédő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában