Labdarúgás-NBI

2024.02.02. 22:18

Antonov három gólpassza, magabiztos MTK-siker az évnyitón

Az MTK Budapest Nemanja Antonov három gólpasszával 3-0-ra nyert a vendég Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 18., idei első fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

MW

Kocsis Gergõ, az MTK (b) játékosa gólt fejel az Újpest kapusa, Molnár Zsombor (j2) mellett a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott MTK Budapest-Újpest FC mérkõzésen a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2024. február 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A lila-fehérek immár nyolc kör óta nyeretlenek, ebben az időszakban mindössze egy pontot gyűjtöttek, az MTK ezzel szemben sorozatban negyedszer maradt veretlen.

Jobban kezdett az Újpest, de aztán hamar átvette az irányítást a hazai csapat, amely jóval veszélyesebben futballozott ellenfelénél. A volt újpesti szerb Nemanja Antonov előbb szabadrúgásból adott gólpasszt a 28. születésnapját éppen pénteken ünneplő Hej Viktornak, majd bal oldalról ívelt a Diósgyőrtől januárban érkezett bosnyák Marin Jurinához, aki ugyancsak fejjel vette be a fiatal Molnár Zsombor kapuját. A vendégek sok hibával, kevés lendülettel játszottak az első félidőben, amely után megérdemelten vezetett az MTK.

A szünet után elsősorban a mezőnyben küzdöttek egymással a felek, majd megint Antonov vállalt főszerepet: ezúttal ismét jobbról, szabadrúgásból ívelt a kapu elé, ahol az újpesti védelem asszisztálása mellett Kocsis Gergő juttatta a kapuba a labdát - ugyancsak fejjel. A hátralévő időben többet volt a labda a lila-fehéreknél, akik néhány helyzetet is kialakítottak, de még a becsületgól sem jött össze nekik.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
MTK Budapest-Újpest FC 3-0 (2-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Erdős
gólszerzők: Hej (20.), Jurina (36.), Kocsis G. (58.)
sárga lap: Németh (55.), illetve Hall (15.), Mörschel (55.), Radosevic (86.)

MTK Budapest:
Demjén - Hej, Kádár, Kocsis G. - Varju (Stieber, 79.), Kata, Horváth A. (Végh, 87.), Bognár, Antonov (Kovács P., 84.) - Németh K. (Kovács M., 84.), Jurina (Thiam, 87.)

Újpest FC:
Molnár Zs. - Pauljevic (Radosevic, 66.), Anculasz, Hall, Tamás - Mack, Jevtoszki (Fehér, 66.) - Ganea (Simon K., a szünetben), Mörschel, Csoboth (Ambrose, 66.) - Sasere

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában