Turné

2023.05.23. 08:20

Zámbó Jimmy-emlékturnéra indult Luigi

Országos Zámbó Jimmy-emlékturnén vesz részt társaival együtt a makói születésű énekes, Luigi. Vár rá még egy koncert, ahol a Királyt kell megidéznie: az Erkel színházban az Égiek koncertjének vendége lesz más neves sztárokkal együtt.

Szabó Imre

Luigi önállóan is sikeres, de Jimmy örökségét is ápolja. Fotó: Luigi közösségi oldala

Az, hogy a romantikus stílus egyik hazai csillagaként számon tartott Luigi meghívást kapott az országos emlékturnéra, nem véletlen. Muzsikus család sarja, először 16 évesen egy helyi tehetségkutató versenyen aratott sikert, második lett egy Zámbó Jimmy-szám eléneklésével. Bár műsorának zömét ma már saját szerzemények teszik ki, a 22 esztendeje halott Király dalaiból mindmáig elénekel néhányat a koncertjein.

A május elsején indult, eddig 47 állomásból álló koncertsorozatra annak révén kaptam meghívást, hogy dalainak hiteles tolmácsolásáért megkaptam a Jimmy-emlékdíjat

 – mondta. Luigin kívül a színpadra lép Zámbó Árpy és Krisztián, illetve Kovács Gigi, a turnét Kapás Kornélia menedzser szervezi – a fellépések listája folyamatosan bővül, már külföldi meghívásaik is vannak. A produkciónak ő a zenei rendezője.

Luigira ezen kívül vár még egy fellépés, ahol Jimmy-dalok éneklésére kérték fel. Ez az Égiek koncertje lesz május 26-án az Erkel Színházban Budapesten, és mint a neve is jelzi, már elhunyt előadók dalait fogják énekelni a meghívottak. 

Büszke vagyok erre a meghívásra is, hiszen olyan kiváló énekesekkel fogok egy színpadon énekelni, mint például Keresztes Ildikó, Takáts Tamás, Rudán Joe és Varga Miklós

 – említette meg.

 Fotó: Luigi közösségi oldala 

Luigi 22 éve van a pályán, eddig öt önálló lemeze jelent meg. Klipjei rendre felbukkannak a műfajjal foglalkozó zenei csatornákon, sokfelé hívják koncertezni, albumait pedig már saját kiadója jelenteti meg. Válogatáslemezeken is szoktak szerepelni a szerzeményei. Ezek közül ismét aranylemez lett egy: tavaly ősszel, az egyik bulvárlap mellékleteként jelent meg az az album, amelyen a Hazudj még című száma hallható. 

 Fotó: Luigi közösségi oldala 

Már készülünk egy újabb válogatáslemez kiadására, és közben persze saját fellépéseim is vannak

 – árulta el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában