Szegedi hírek

2023.07.12. 10:48

Hetvenedik születésnapját ünnepelte Pleskonics András

Barátai és tanítványai népes társaságában ünnepelte Pleskonics András, alias Dr. Rock hetvenedik születésnapját kedden a No Milk Today Pubban. A humort és a zenei ínyencségeket bőkezűen mérte az ünnepelt.

Koós Kata

Az ünnepelt szójátékokban és szellemes képzettársításokban bővelkedő írásainak válogatásával kedveskedett a közönségnek. Fotó: Koós Kata

Lapunknak elmondta, a hetedik ”X” egyáltalán nem nyomasztja. 

– Ugyan nem saját poénom, de teljesen egyetértek: 18 éves vagyok immár 52 év tapasztalattal – közölte vidáman, majd magához ragadva a mikrofont, szójátékokban és szellemes képzettársításokban bővelkedő írásainak válogatásával kedveskedett a közönségnek. 

Az eredeti végzettsége szerint földrajz–biológia szakos tanár évtizedek óta motorja Szeged zenei életének. Az idén éppen harmincéves öreg rocker bulik egyik alapítótagja volt, egyetemi rocktörténeti kurzusain pedig hallgatók ezreit vértezte fel a minőségi könnyűzene értékeinek felismerésével és szeretetével. Saját bevallása szerint mindig is a szeretet pedagógiáját művelte. A fiatalokért végzett tevékenységét a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat elismeréssel is méltatták már, idén pedig Plesi kapja Csongrád-Csanád vármegye alkotói díját. 

Születésnapja sem telt el az elmék pallérozása nélkül. Egy játékos kvíz során irodalmárok, filozófusok és természetesen világhírű zenészek beazonosításával különleges CD-gyűjteményének darabjait lehetett megnyerni. 

– Egyértelműen a két lányomra vagyok a legbüszkébb. A másik, hogy pontosan olyan fiatal szív-lélek tanár maradtam, aki elkezdett 1975-ben Gerendás községben tanítani, és embereket felvillanyozni – mondta, majd az is elárulta, hogy mik a tervei a következő hetven évre. 

– Egyre többet szeretnék írni. Még édesapám szellemi hagyatékát sem dolgoztam fel, és a magam széjjelhagyott dolgait is szeretném összeszedni. Tíz éve is azt mondtam, hogy lenyugszom, de nem lehet. Nagyon élvezem az életem – fejtette ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában