Szegedi hírek

2023.08.04. 17:30

Milliárdos jövedelme van a szegedi hírességnek

Ördög Nóra vállalkozásai 36 millió, Kasza Tibié 1,3 milliárd forint adózott nyereséget hoztak tavaly. Két vármegyei hírességünk tehát meglehetősen jól teszi pénzzé ismertségét, televíziós jövedelmük mellé szemmel is jól látható keresetet tudnak tenni azzal, hogy celebségüket gazdasági előnnyé kovácsolták.

Timár Kriszta

A TV2 népszerű műsorvezetője vállalkozóként is rendkívül sikeres.

Fotó: Végh István

Múlt héten már beszámoltunk róla, hogy a Forbes idei, legértékesebb magyar celebeket felsoroló listáján az előző évekhez hasonlóan ismét két Csongrád-Csanád megyei híresség szerepel. A mórahalmi születésű Ördög Nóra lett hazánk 4. legértékesebb híressége, a szegedi származású Kasza Tibi a 16. helyre került. A lap mindkettejük esetében hangsúlyozta, hogy pénzteremtő képességük kiemelkedő. A két vármegyei híresség tehát kifejezetten jól kamatoztatja ismertségét, a Forbes azonban most részletesebben is megírta, milyen bevételeik vannak. 

Ördög Nóra cégét, a Voiceforce Kft.-t férjével, Nánási Pállal vezeti. Bevételük egyik fele a Nekem a Balaton-os kiskereskedelmi tevékenységből, másik fele pedig a szponzorációkból származik. Első kisboltjukat 2020-ban nyitották Balatonakarattyán, amelyet azóta követett egy kenesei és egy füredi is. A vállalkozás az elmúlt években jelentősen túlnőtt egy üdülőhelyi kávézón: immár saját márkás termékeik is vannak és rendszeres programokkal – koncertekkel, vacsoraestekkel – csábítják magukhoz az érdeklődőket. Idén a tavalyinál rosszabb évet zártak: 2021-es, 314 millió forintos árbevétel után 2022-ben 246 millióra csökkent a bevételük, profitjuk közel 26 millióról majdnem 18 millióra esett. 

Van azonban immár egy sokkal erősebbnek tűnő vállalkozása is Ördög Nórának. A műsorvezető a nyugati piacokon mozgó celebek népszerű mintáját követve saját szépségipari márkát hozott létre. A Helia-D-vel közös együttműködést, a Nora Beauty-t 2022 szeptemberében dobták piacra. Az erre alapított közös vállalkozás, a Helia-D & Nóra Kft. annak ellenére nyitott 94 millió forintos árbevétellel és 18 milliós adózott eredménnyel, hogy tavaly összesen négy hónapot volt a piacon a márka.

Kasza Tibi minden kétséget kizáróan a legsikeresebb üzletember a celebek között. A feleségével és testvérével közös cége, a Manker Beauty Kft. forgalmazza a műsorvezető italporait és fogyókúrás tablettáit, illetve felesége szépségápolási termékeit. A 2021-es éves beszámoló alapján abban az évben közel kétmilliárd forintot könyvelhetett el a cég árbevételként, amiből 783 millió forint volt a profit. Ebből 780 milliót fel is vettek a tulajdonosok, amelyből Kasza részesedése 51 százalék. A lendület pedig nem állt meg: tavaly már 4,68 milliárd forintra növelték a Manker Beauty árbevételét, amiből a profit 1,3 milliárd forint. Igaz, ezt most nem fizették ki osztalékként a tulajdonosok.

Ezt a teljesítményt meg sem közelítik a legértékesebb celebek: a Forbes-lista első helyén álló Majka tavaly 80 millió forintos osztalékot vett ki cégéből, a második helyezett Sebestyén Balázs 176 millió forintos nyereséggel zárta az évet, amelyből 170-et vett fel, Rúzsa Magdi pedig ugyan kivett a cégéből 103 millió forintot, adózott eredménye azonban tavaly "csak" 48 millió forint volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában