Szegedi hírek

2023.09.03. 09:00

Sikersorozatba kapott meghívást Karikó Katalin, még idén láthatod

Díjnyertes producer dolgozott a díjnyertes magyar biokémikussal! A Balázs Béla-díjas producer, szerkesztő, rendező, Hollós László Facebook-oldalán jelentette be a nagy hírt: készül Karikó Katalin Szerelmes földrajza!

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

A rendkívül népszerű sorozat, mely a Port.hu-n 135 szavazattal közel maximális, 9,1 pontos elismeréssel büszkélkedhet, egy-egy ismert ember életútját, számára meghatározó helyszíneit mutatja be. A Szerelmes földrajz című szériában szerepelt már többek között Grosics Gyula, Miklósa Erika, Egerszegi Krisztina, Für Anikó, Markó Iván, Melocco Miklós, Pitti Katalin,  Rost Andrea, Papp Lajos és Szörényi Levente is.

A rangos névsor most a számtalan díjjal kitüntetett magyar biokémikus, a vakcina anyjaként is emlegetett Karikó Katalinnal bővül, akit korábban többek között a Szegedi Tudományegyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Yale, a Harvard és a Princeton Egyetem is díszdoktorrá avatott, augusztus 20-án pedig a Magyar Szent István-rendet vehette át Novák Katalin köztársasági elnöktől Budapesten.

Mindezek után már csak egy kérdés maradt, na jó, kettő: mikor és hol látható Karikó Katalin Szerelmes földrajza, melyben meghatározó szerep jut Szegednek és Kisújszállásnak is? Íme a válasz a bennfentestől, Hollós Lászlótól, aki a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében elárulta: a várva-várt rész október 8-án az M5-ön tekinthető majd meg!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában