Helyi bulvár, celeb

2023.12.19. 11:30

Szolgál, véd és testet épít a szegedi zsaru

Bartó Dávid rendőr törzsőrmester a hivatása és a hobbija során is mindent belead. Mindezeknek köszönhetően számos eredménnyel zárta az őszi versenyszezont testépítőként.

Delmagyar.hu

Forrás: Metropol

Sokan nem tudják, de egy testépítő megmérettetésén mindössze néhány perc alatt dől el az, amire előtte legalább egy, de inkább másfél évet készülnek a versenyzők.

Annyiból szerencsém van, hogy ahol dolgozom, a rendőrségen belül a fizikai erő és a sportos testalkat fenntartása alapkövetelmény. Ez inkább előnyömre válik, hogy rendőrként dolgozom és testépítéssel foglalkozom

– kezdte a sportoló zsaru, akinek az edzések, a tréningek már 14 éve az élete részét képezik. Eredetileg az erőemelést választotta, ám egy sérülés miatt azzal fel kellett hagynia.

Maga a versenyzés vonzott, így váltottam a testépítésre, mint versenysport.

A munkát és az edzéseket nem könnyű összeegyeztetni, így sűrű napjai vannak Dávidnak. Reggel 5 óra körül kel, elkészíti az aznapi menüjét, melyben párja is segít neki, majd fél 8-tól fél 4-ig dolgozik. Munka után irány a konditerem, majd étkezés, mielőtt a boltba megy, hogy bevásároljon a másnapi menühöz. A nap éjfél körül ér véget.

Forrás:  Metropol

Dávid színpadi versenysúlya 97 kilogramm volt, amihez kb. 1-2 volt a testzsírszázaléka. A heti legalább hat edzés és a megfelelő táplálkozás meg is hozta számára az eredményt. Rendkívül sikeres őszi szezont tudhat maga mögött aranyérmekkel, dobogós helyezésekkel, amiknek köszönhetően kijutott Spanyolországba a PCA világbajnokságra, ahol medium bodybuilding, azaz a közepes magasságú testépítésben 5. helyezett lett.

A szezon végén értékeljük az addigiakat, megnézzük az elért eredményeket, a képek alapján a formát. A hiányosságokat pótoljuk, és főleg azt az izomcsoportot erősítjük, fejlesztjük, amit a leginkább kell

– fejtette ki Dávid, aki Szegeden készül fel a versenyekre.

Az edzőm, valamint a párom, Fábián Leila is sok mindenben támogat. Segít a menü elkészítésében, a versenyekre való összekészülésben, ami sokat jelent számomra.

Az edzéseket a holtszezonban is folytatja, de nem annyira feszes tempóban. A testépítő zsaru a jövő évi terveibe is beavatott minket.

Szeretnék az eddigi eredményeimen javítani és Magyarország színeiben kijutni a világbajnokságra, és ott felállni a dobogó legfelső fokára.

Olvasható a Metropol oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában