Szegedi hírek

2024.02.08. 07:00

Tíz év után ismét Szegeden énekel Kállay Bori

Operettslágerekkel tér vissza egy évtized után ismét Szegedre Kállay Bori. A színésznő az IH-ban megrendezésre kerülő Ajk az ajkon című est vendége lesz.

Timár Kriszta

Tíz év után lép fel ismét Szegeden Kállay Bori.

Fotó: DM

Tavaly nagy sikerrel rendeztek operettgálát az IH Rendezvényközpontban: az éppen egy évvel ezelőtt bemutatott Kivilágos Virradatig telt házzal dübörgött. A szegedi kötődésű László Boldizsár operaénekesnek az volt az első kirándulása ebbe a műfajba, a fogadtatást látva azonban úgy döntött, idén is szerveznek barátaival egy hasonló estet. Február 11-én Ajk az Ajkon címmel lehet ismét a legnagyobb slágereket meghallgatni az IH-ban Peller Károly, Szendy Szilvi, Faragó András, illetve László Boldizsár és Nánási Helga tolmácsolásában. Az est kiemelt vendége pedig Kállay Bori lesz, aki 10 év után ezzel a rendezvénnyel tér vissza Szegedre.

A Szegedi Szabadtérin játszottam utoljára a Csárdáskirálynőt, nagyobb koncertem azóta nem volt a városban. Pedig nagyon szívesen megyek, ha hívnak, mert meghatározó az életemben és különleges helyet foglal el a szívemben, hiszen egy csodálatos évet ott töltöttem. Ott kaptam az első főszerepeket, így nyugodtan mondhatom, Szegeden váltam színésszé. Szóval köszönöm László Boldizsárnak, hogy elhívott

– mondta el lapunknak az érdemes művész.

Kállay Bori február 11-én olyan slágereket énekel majd, mint az Ajk az ajkon című duettet a Víg özvegyből, a Messze a nagy erdő, a Hajmási Péter, illetve a Csárdáskirálynőből az Asszony összetört című dal.

Ezek egyébként kedvenceim is, hiszen az ember természetesen azt énekli szívesen, amit kedvel és amivel sikere is lesz, mert a közönség szívéhez is közel áll

– árulta el.

Az operettről a művésznő azt mondta, bár évtizedek óta temetik ezt a műfajt, véleménye szerint mindig lesz közönsége.

Azért különleges, mert ez nem más, mint mese felnőtteknek. Az emberek pedig szeretnek ebben a varázslatos világban, ahol mindig happy end vár rájuk kicsit elmerülni és megnyugodni, a rosszat elfelejteni. Ha pedig mindezt szép jelmezekben jó énekesek adják elő, akkor igenis mindig lesz közönsége. Már csak azért is, mert a muzsika minden esetben csodálatos, ami klasszikus és örök

 – mondta.

A szegedi operettgála különlegessége az lesz, hogy az énekeseket a Szegedi Szimfonikus Zenekar élőben kíséri Pál Tamás vezénylésével, így minden dal úgy tud megszólalni, ahogyan azt a szerző megálmodta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában