Zörgő János főzött a Tamburában március 15-én

2024.03.16. 13:59

Franciaországból hozatják a homárt az ásotthalmi étterembe – Videó, Galéria

Zörgő János, a TV2 Séfek Séfe gasztroműsorának ásotthalmi nyertese ismét hazalátogatott falujába és ha már ott volt, egy különleges ételsort készített március 15. alkalmából a Tambura étteremben. A séf hamarosan visszavesz egy kicsit a tempóból, májustól inkább az apai teendőire fókuszál majd, de azért készül a nyár nagy dobására a Tambura teraszán, amikor homárt és sztéket kóstolhatnak majd a vendégek.

Arany T. János

Különleges, március 15-i menüsorral várta az ásotthalmi Tambura étterembe a vendégeket Zörgő János, a Séfek Séfe legutóbbi évadának nyertese. A menüsor egyszerű volt, de nem hétköznapi. Fotó: Karnok Csaba

Izgatottan gyülekeztek március 15-én este az emberek azt ásotthalmi Tambura étteremben. Ezen a napon 12, 15 és 19 órakor 30-30 vendégnek Zörgő János, a TV2 főzőrealityje, a Séfek Séfe legutóbbi évadának nyertese készítette el a különleges menüsort a helyi étterem munkatársainak segítségével. Még Szegedről is érkeztek vendégek, itt volt Szeged korábbi polgármestere, Lippai Pál fia, ifj. Lippai Pál ügyvéd is, de az ország másik részéről is érkeztek vendégek Zörgő Jani miatt.

Családias hangulat

A hangulat családias volt és felszabadult, az ásotthalmiak régi ismerősként köszöntötték egymást, de a vendégszeretetből jutott a nem helyi vendégeknek is. Pipicz Dániel, a Tambura üzletvezetője köszöntötte a megjelenteket, köztük nagy örömmel több visszatérő vendéget, majd érkezett a séf, és ahogy az ilyen rendezvényen illik, mindketten körbejártak minden asztalt és mindenkivel beszélgettek egy kicsit.

A nyár nagy dobása

Ez volt a harmadik Zörgő János-est Ásotthalmon, pénteken pedig a harmadik turnus. János elmesélte, az Instagramon írt rá az egyik rajongója, hogy a feleségével érkezik Abonyból és az asszony meglepetése lesz az ebéd. Azt is elárulta a séf, hogy hamarosan visszavesz a tempóból, mert májusban apa lesz és inkább apai feladataira szeretne koncentrálni, de azért Pipicz Danival már készülnek a nyár nagy dobására, a sztékes-homáros grillvacsorára. Az élő homárt Franciaországból hozzák majd  a szerencséseknek.

Egyszerű, de nem hétköznapi

Az ünnepi menüsor egyszerű volt, de nem hétköznapi. Nem komplikálták túl, de mégis minden elemében volt egy kis csavar, amire felkapta a fejét a közönség. A köszöntőfogás aszalt paradicsomos vaj, erdei sonka, házi májkrém volt ropogós, meleg zsemlével.

Következett a Jókai bableves, benne préselt, füstölt házi csülök, kolbászmorzsa, hagymás bab, sült répa, forrázott fehérrépa julienne, konfitált fokhagymakrém. A leves divatos tálalással érkezett, előbb a betétet kaptuk meg a tányérban, majd kancsóból öntötték rá a meleg tejfölös bablevest.

A főétel sült mangalica tarja, mustármártás, csirkeszárny, rántott pecsenye kacsamáj, pecorinos burgonyapüré, bajor káposzta, sült alma és grill kukorica volt. Ebben a tányérban az volt a szép, hogy szinte majdnem minden falat új ízt jelentett.

A desszert almás palacsinta volt sós karamellel és tejcsokoládé-krémmel.

Surf and Turf Ásotthalmon

A Surf and Turf amerikai eredetű kulináris kifejezés: tengeri és szárazföldi ételek kombinációját jelenti, leggyakrabban steak és homár/rák együttesét. Az 1960-as években jelent meg az USA-ban, először talán Massachusetts-ben, ott filet mignon és alaszkai rákláb kombinációjaként. Nem örvendett túl nagy megbecsülésnek a gasztrosznobok körében; úgy érezték, hogy a két drága étel kombinálásával csak a vendéglősök próbálnak extraprofitra szert tenni. Manapság már szinte bármilyen tengeri és szárazföldi ételkombinációt így neveznek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában