Szegedi hírek

2024.03.04. 17:19

Szegedi énekesnő is megmérette magát A Dalban – Videó

Timár Kriszta

Szalma Annamária először mutatkozott be szólóénekesként A Dal színpadán. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Dal című műsor több mint tíz éve mozgatórugója a hazai könnyűzenei életnek. A műsorban új előadók, zenekarok mutatkozhatnak be dalukkal, a fellépőket új oldalukról ismerheti meg a közönség, a dalválasztó emellett új zenei formációkat hív életre. Szombaton tartották a tehetségkutató utolsó válogatóját, amit a Duna csatorna közvetített élőben. A fellépők között volt egy szegedi énekesnő is, Szalma Annamária a Százszor is című számmal szeretett volna bejutni az elődöntőbe. 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szalma Annamária számára nem volt ismeretlen ez a verseny: 2018-ban egy akusztikus duóval szerepelt, 2016-ban és 2021-ben pedig vokálozott. Idén először fordult elő viszont az, hogy szólóénekesként mutathatta meg magát.

 Nagyon izgultam, mert a zene és az ének is élőben ment, 3 percem volt arra, hogy bizonyítsak a zsűrinek 

– mesélte élményeit lapunknak. 

A Százszor is egyébként Telek Attilával közös szerzeményük. A zsűri azt mondta róla, különleges a dal és Annamária énekhangja is, összességében minimalista popdal hatását keltette a produkció. Éppen ezért viszont hiányolták belőle a „megvadulást”. A dal végül nem került be a továbbjutók közé, a szegedi énekesnő azonban így is büszke, hogy több száz jelölt közül a legjobb 40-be került szerzeménye. Mint mondta, folytatja a dalszerzést, áprilisban érkezik az újjal, és bízik benne, hogy egyre többet lehet majd hallani róla zenei berkekben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában