Helyi életstílus

2019.11.18. 18:53

Citerás bál volt Kisteleken

Évtizedek óta hagyomány, hogy a kisteleki citerazenekar bált rendez a településen.

Munkatársunktól

A vendégeknek szóló műsor után természetesen a hagyományos báli zene sem maradhatott el, amelynek köszönhetően ismét hajnalig mulattak a zenekar támogatói.

Annak idején Rácz Imre kezdte el, halála után pedig a zenekar új vezetője, Vighné Lócskai Krisztina vitte tovább ezt a programot. – A zenekar tagjai, családtagok és barátok vesznek részt a bálon. Jelenleg 12 zenész alkotja a csapatot: 2 férfi és 10 nő. Az ő munkájukat támogatja a bál, hiszen annak bevételét a zenekar kapja meg – beszélt a rendezvényről a szervező. – Belépőjegyet senkinek nem kell váltania, felajánlásokat viszont minden vendég szokott tenni. Ebből az összegből aztán citerákat, húrokat vásárolunk, illetve finanszírozzuk azokat az utazásainkat, amikor népzenei találkozókra megyünk – tette hozzá.

Jelenleg 12 zenész alkotja a csapatot: 2 férfi és 10 nő.

A batyus bálra mindenki hozta az enni-innivalót, de aki akart, vacsorát is rendelhetett. Több mint 250-en gyűltek össze szombaton a Közösségi Házban, ahol a műsorban népdal és néptánc is szerepelt a citerazene mellett, amelyet hegedűvel és zongorával kísértek. A vendégeknek szóló műsor után természetesen a hagyományos báli zene sem maradhatott el, amelynek köszönhetően ismét hajnalig mulattak a zenekar támogatói.

A vendégeknek szóló műsor után természetesen a hagyományos báli zene sem maradhatott el, amelynek köszönhetően ismét hajnalig mulattak a zenekar támogatói.

 

 

Címkék#citera

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában