Az év utánpótlásedzőjének választották a fiatal trénert

2019.12.07. 06:00

Csala Nikolett keze alatt országos szintre nőtt fel a kisteleki görkorcsolya

Három éve vezeti a kisteleki Hétkerék Egyesület görkorcsolyaedzéseit Csala Nikolett. Szegedi munkáját hagyta hátra a kisvárosi csapatért, döntését azonban az idő igazolta. Mostanra háromszor annyi gyerek jár hozzá, mint kezdetekben, a szakági szövetség pedig idén őt választotta az év utánpótlás-edzőjének.

Fotó: Karnok Csaba [email protected]

 

Kisteleken 2013-ban alakult meg a Hétkerék Egyesület, amelynek edzéseit 2016 óta Csala Nikolett vezeti. A fiatal trénert Szegedről csábították át annak idején a kisvárosba, amikor edző nélkül maradtak.

– Korábban csak kicsiket edzettem, Kisteleken viszont minden korosztályt megkaptam, 3-tól 17 éves korig. Ez kétségtelenül nagyobb és nehezebb feladat volt, viszont nagyon örültem annak, hogy itt nem kell később továbbadnom a versenyzőimet – beszélt a váltásról a fiatal edző, aki mindössze 23 éves volt, amikor Kistelekre került. – A legfurcsább az volt, hogy hirtelen azon vettem észre magam, hogy azok a fiatalok, akik pár hónapja még a tanítványaim voltak és akiket versenyeztettem, hirtelen ellenfelekké váltak. De az elmúlt 3 évben ehhez is hozzászoktam – mesélte Nikolett, aki az egyesületet 12 taggal vette át, most már azonban közel 40 fiatalt edz.

Részletek a szombati Délmagyarországban!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában