Helyi életstílus

2019.12.09. 14:47

Elindult világot látni – reméljük, hazaért

Ők voltak itt előbb, szoktuk mondani, amikor őz bukkan fel a panelok között, róka a villamosmegálló mellett, szarvasrudli fut át a főúton.

Farkas Judit

A jószágon úrrá lett a kíváncsiság és megindult, hogy világot lásson. Fotó: Török János

Fotó: Torok Janos

Amikor „vérholló” riogatja a futókat a töltésen, zaklatja a gyálaréti macskákat és lopja a lábtörlőt, az már vegyes eset. Emberhez szokott a holló, ami továbbra is az embertől várja az ellátást, és ha nem kap semmit, nem kedves. Félig háziállat, félig vad madár – meg hát az ember háziállatai is meglepőek városi környezetben, gazdátlanul kóborolva. Vagy kirakják szerencsétleneket, mint évekkel ezelőtt egy tengerimalacot terráriumostul a kuka mellé, hörcsögöt dobozban a megállóba, vagy megszöknek maguk.

Jó egy hete egy foltos disznó kocogott a József Attila sugárúton, a Hajlat utcai játszótérről videót is posztoltak arról, ahogy próbálják befogni. Tavaly májusban egy újszegedi birka indult sétálni, pedig, mint kiderült, nem akarták megfőzni pörköltnek, szeptemberben fekete kecske riogatta a városrész lakóit. A nyakörvről lehetett sejteni, hogy nem az apokalipszis közeleg, hanem meglógott valahonnan, reméljük, szerencsésen hazaért.

A jószágon úrrá lett a kíváncsiság és megindult, hogy világot lásson. Fotó: Török János

Ugyanezt kívánjuk a lónak, amit kollégánk fotózott le a domaszéki körforgalomnál, a ruzsai elágazás tájékán, a Zöldfás templom közelében. Egyedül kelt át az úton, nem tudni, honnan szökött meg és hová tartott. Nem volt rajta lószerszám, nyereg, de nem tűnt soványnak: valahol nyitva maradhatott egy karám, egy istálló ajtaja. A jószágon meg úrrá lett a kíváncsiság, és megindult, kihasználta a lehetőséget, hogy világot lásson. Szeretnénk hinni, hogy futott egy kört, aztán hazafelé vette az utat, és nem csapták el a ködös, borús időben.

Címkék#ló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában