Érzékenyítőfoglalkozások Kiszomboron

2020.10.20. 17:00

Elvist és Szabolcsot is a szívükbe zárták – Galéria

A kiszombori alsósok egy fegyelmezett kutyussal ismerkedtek meg. Elvis, a vakvezető kutya, és gazdája, Kurucsai Szabolcs egy érzékenyítőprogramra érkezett a Kiszombori Könyvtárba.

T. A. P.

A gyerekek hamar barátságot kötöttek Kurucsai Szabolccsal és vakvezető kutyájával.

Fotó: Adrián Renáta

Szabolcsról pár napja írtunk egy sajnálatos eset apropóján, akkor egy szegedi bevásárlóközpontban állta útját egy biztonsági őr.

– Rendezvényünk egy érzékenyítőfoglalkozás, amelyre a Dózsa György Általános Iskola két első osztályát hívtuk. Rendkívül érdekes és értékes program. Szabolcs nagyon sok fejlesztőjátékot hozott magával, amelyeket a gyerekek és a felnőttek bekötött szemmel kipróbálhatnak – mondta lapunknak Adrián Renáta könyvtáros.

Kurucsai Szabolcs elmondta a gyerekeknek, hogy 11 éve vak. Beszélt arról, milyen nagy segítséget nyújt neki az ötödik éve nála lévő Elvis. Biztonságot nyújt számára a kutya, és sokkal könnyebb vele az utcán közlekednie, mint a merev tartásra kényszerítő fehér bottal. Bemutatót is tartottak, a gyerekek tátott szájjal figyelték, milyen fegyelmezett a vakvezető kutya.

Szabolcs a kutya lábára, majd orrára is jutalomfalatot helyezett, Elvis ezeket csak akkor ehette meg, ha arra engedélyt kapott gazdájától.

Az alsósok többféle izgalmas fejlesztőjátékkal ismerkedtek meg oly módon, hogy szemtakarót kellett közben használniuk. Kipróbálták a fehér bottal való járást, a súlyok érzékelését, például fakockákban elhelyezett, különböző súlyú kockákat kellett párosítani, és azt is, hogyan kell vakon egy pohárba vizet önteni. Hang alapján párosítandó kockák, és rafinált ördöglakatok mellett egy Braille-írással készült könyv, valamint Rubik-kocka is kézbe került a rendhagyó délelőtt folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában