Ezt jól kifőzték

2020.11.19. 18:25

Jótékony célt szolgál a lecsófesztivál bevétele

A kialakult járványhelyzet sem tudta megtörni a Lecsófesztivált, online szervezték meg a főzőversenyt. A rendezvény bevételét idén is jótékony célra fordítják, a befolyt összegből határon túli szívbeteg gyerekek gyógyítását támogatják.

M. A.

Félmillió forinttal támogatják a szívbeteg gyerekek gyógyulását. Fotó: Szentes-Csongrád Rotary Club

Az idei Lecsófesztivál más volt, mint a többi: ebben az évben nem egy központi helyen gyűltek össze a lecsófőzők, hanem külön-külön, kertekben, udvarokon lobogott a tűz a bográcsok alatt. A versenyre hét országból százharmincöten neveztek, a közösségek, munkahelyi, baráti társaságok az internet segítségével tartották egymással a kapcsolatot.

Félmillió forinttal támogatják a szívbeteg gyerekek gyógyulását. Fotó: Szentes-Csongrád Rotary Club

A jelentkezők regisztrációs díját a szervező Hunor Coop Zrt. megduplázta és a Rotary „Gift of Life” programja részére utalta át, az összeget szívbeteg gyermekek gyógyítására fordítják majd.

– Cégünk már ötödik éve fő támogatója a magyarországi Rotary „Gift of Life” programjának, amely a határon túli szívbeteg gyermekek műtéteit támogatja. Ahogy ígértük, a Lecsófesztiválra nevező csapatok adományát megdupláztuk, és az összeget átutaljuk a program részére – mondta Mészáros Zoltán, a cég elnök-vezérigazgatója.

Idén jótékony célra félmillió forint gyűlt össze. Az adományt Szegeden adta át jelképesen Mészáros Zoltán, a Hunor Coop elnök-vezérigazgatója a Szeged Dóm Rotary Club elnökének, Farkas Ákosnak. Ettől az évtől a Szeged Dóm Rotary Club mentorálja a „Gift of Life” programot. Ez a klub szervezi minden év szeptember első hétvégéjén a Jótékonysági Kacsaúsztatást is a Tiszán, aminek bevételét szintén nemes célokra fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában