Vidám jelenet

2020.12.16. 16:57

Mesefigurákkal keltették életre a régi téglakerítést Újszegeden

Újszegeden a Fő Fasori Óvoda mesebeli erdőt kapott, Mirr Murr, Katica, Bölcs Bagoly és Sün Balázs ezentúl nemcsak a csoportszobák ajtaját díszítik. Az óvónők megkeresése nyomán a Muralpaint csapata újabb szép alkotással gazdagította a várost.

Tóth A. Péter

Szeged – 2020.12.16. Fő fasori óvoda kerítésfestményének bemutatása. Képen: Az óvodások. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

- Kolléganőimmel arra az elhatározásra jutottunk, ideje lenne megszépíteni környezetünket. Úgy gondoltuk, esztétikusabb és hangulatosabb is lenne, ha a falfelület a gyermekintézmény mivoltához illeszkedne. Az interneten rátaláltunk a Muralpaint Falfestő Csapatra, megkeresésünk nyomán eljöttek az óvodához, és megbeszéltük, hogy készítenek egy látványtervet az elképzelésünkről – mondta lapunknak Révész Edina tagóvoda vezető.

Ilyen volt a kerítés...
Fotó: Fő Fasori Óvoda

Hozzátette, ez a kerítésszakasz az önkormányzat tulajdonában van, ezért engedélyt kellett kérni a kicsinosítására. Hamarosan zöld utat kapott a projekt, így valósulhatott meg régi álmuk.

Az újszegedi óvoda régi téglakerítését eleddig csak graffitisek nem éppen szemet gyönyörködtető „alkotásai” díszítették.

Nagyjából harminc négyzetméternyi falfelület várta sorsa jobbra fordulását a Szegedi ÓVI Fő Fasori Óvodájának utcafrontján. Tekintettel arra, hogy a környezet kertváros jellegű, és az óvoda a Fő fasoron van, a természeti ihletésű ábra – egy mesebeli erdő – kézenfekvő volt.

... és ilyen lett. Az édességek mellé egy szép falfestményt is kaptak az újszegedi óvodások idén a Mikulástól. Fotó: Karnok Csaba

A tervezés után első lépésben a téglafalat kellett bevakolni. A vakoláshoz szükséges anyagokat az óvodába járó egyik nagycsoportos kislány édesapja ajánlotta fel, az ő ismeretségi körébe tartozó építési vállalkozó pedig előkészítette a felületet. A száradás után munkához láttak a művészek, előbb alapozó festést kapott a fal, majd erre festette meg Vinkó Leó és Marton Ákos a mesebeli freskót. A szemet gyönyörködtető festmény egy erdei jelenet, a falon négy mesebeli állatfigura szerepel, Katica, Bölcs Bagoly, Sün Balázs és Mirr-Murr cica az óvoda négy csoportját jelképezik.

- A festés költségeit alapítványunk biztosította. Kisgyermekként, sok évvel ezelőtt még magam is az óvoda falai között cseperedtem, nagyjából azóta téma a kopott téglakerítés rendbetétele. A többi szülővel, és az óvónőkkel együtt én is nagyon örülök a festménynek – fogalmazott Medovárszky Zoltán szülő, az Újszegedi Derűs Arcok Alapítvány elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában