Nem csak a diákokat érinti

2020.12.08. 17:36

Mi lesz a járványhelyzetben a szalagavatókkal?

Kezdődne a báli szezon, de a koronavírus járvány közbeszólt. Nem csak a diákokat érinti.

K. A. R.

Idén már biztos nem lesz keringő a színpadokon. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

November végével elkezdődik a szalagavató bálok időszaka is, azonban ezt is átformálta a koronavírus-járvány, hiszen nemhogy szalagavató nem lehet a középiskolákban, de még oktatás sem, hetek óta otthonról tanulnak a fiatalok.

Idén már biztos nem lesz keringő a színpadokon. Archív fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

A szezont minden évben megyénkben a Dugonics And­­rás Piarista Gimnázium in­dítja, ott november 14-én báloztak volna a végzősök, akik a hagyományokhoz híven egy későbbi szentmisén kapták volna meg a szalagot. Az intézményvezetőtől, Jusztinné Nedelkovics Aliztól megtudtuk,

le kellett mondaniuk az eseményeket, azonban abban reménykednek, hogy februárban vagy tavasszal pótolhatják a szalagtűzést és a bált.

Vannak olyan intézmények azonban, mint például a Tömörkény István Gimnázi­­um, ahol már most kiírták a honlapon elérhető naptárba, hogy elmarad a február 6-ra tervezett szalagavató bál, mint ahogy a Radnóti-gimnáziumban sem tartják meg, ott egyébként ezt már szeptember elején eldöntötték.

Szabóné Molnár Márta, az Arabella Lux menyasszonyiruha-kölcsönző vezetője lapunknak elmondta, sajnálná, ha a végzős lányoknak le kellene mondaniuk arról, hogy életükben először magukra öltsék a nagy abroncsos ruhát. Ugyanakkor ők is azt tapasztalják, az iskolák még nem biztosak abban, hogy nem szervezhetik meg a bálokat 2021 elején. Többen vannak, ahol ha egyszerre nem is, de osztályonként tartanák meg a programot. Hozzátette, ők is ebben reménykednek, hiszen nagy kiesést jelenthet számukra, ha a lányoknak nem bérelnek ruhát a keringőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában